Smartclub
Image default
Recreation / Autos

Autohistorie opvragen buitenland via het Chassinummer

De voertuig historie opvragen van een Duitse of Belgische auto of motor, of van een voertuig dat uit het buitenland geimporteerd is, kan via een chassisnummer check van kentekencheckonline.nl. Dit VIN-Check systeem is vele jaren geleden specifiek bedacht om importeren van voertuigen gemakkelijker te maken en de historie van een voertuig inzichtelijk te maken voor iedereen die met de internationale aan- of verkoop van auto’s te maken heeft.  Via het voertuigidentificatienummer kan je met de check voorkomen dat er problemen zullen ontstaan bij de transactie na de aankoop van een voertuig. Dit is een belangrijk voordeel.

Opvraagbaar via Chassinummer

De autohistorie opvragen in het buitenland met de chassisnummer check kan je heel veel informatie helpen opleveren. Dat gaat dan om allerlei soorten zaken, voorbeelden daarvan zijn:

  • De tellerstand van de auto
  • De vervaldatum van de APK
  • Schade in eerdere jaren
  • Diefstal status van de auto
  • Eigenaarshistorie

Dit zijn natuurlijk op zichzelf allemaal  belangrijke punten, maar samen bepalen ze of je met een gerust hart de auto zou kunnen kopen en of de kosten voor het invoeren  rendabel zijn of juist niet. Wanneer er immers iets mis is, dan zal je liever niet tot een aankoop willen overgaan. Daar is de check dan ook voor in het leven geroepen.

De tellerstand Controleren

Natuurlijk is in de eerste plaats de tellerstand van de auto heel belangrijk om te weten. Als het gaat om fraude met een auto, dan is de tellerstand altijd een belangrijk punt om te controleren.  De autohistorie opvragen in het buitenland met een chassisnummer check geeft je de mogelijkheid om te zien waar de kilometerteller stand ongeveer zou moeten zijn. Wanneer de km-stand die is opgegeven hier niet mee overeenkomt, dan is het dus verstandig om niet tot een aankoop over te gaan. In dit geval doe je eerst nader onderzoek naar de oorzaak van de afwijkende tellerstand.

Schadeverleden auto checken gratis Wat ook handig is als je de autohistorie gaat opvragen in het buitenland via de chassisnummer check, is dat je ook zaken die je op het eerste gezicht niet zou zien kan achterhalen. Wanneer een auto bijvoorbeeld een keer bij een aanrijding betrokken is geraakt, of op een andere manier schade heeft opgelopen, dan is dit gewoon te repareren. Daarmee zou het ook verzwegen kunnen worden. Dit wil je natuurlijk niet zelf meemaken wanneer je op het punt staat een tweedehandsauto te kopen. Op deze manier kan je alles precies zien zoals het zou moeten zijn. Dit helpt je een keuze te maken.

Diefstal van de auto

Een andere manier waarop fraude met auto’s uit het buitenland gepleegd kan worden is door ze te stelen en vervolgens in Nederland aan te bieden. Wanneer je deze auto zou kopen dan ben je een heler. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Je kunt dan de auto kwijtraken omdat deze terug moet naar de rechtmatige eigenaar gaat. Door de autohistorie op te vragen in het buitenland via de chassisnummer check zorg je dat je direct al weet of de auto bij een diefstal betrokken is of niet. Op die manier kan je dus direct zorgen dat je hier niet bij betrokken raakt. In Nederland kun je makkelijk en gratis controleren of een auto gestolen is door een gratis Kenteken check te doen bij kentekencheck.info De diefstal en autohistorie opvragen in het buitenland met de chassisnummer check is eigenlijk heel goed te vergelijken met de manier waarop dit in Nederland wordt gedaan met een kenteken. Je kunt dan simpelweg het kenteken of het chassisnummer invoeren en binnen enkele tellen heb je via het kentekenrapport alle informatie die je nodig hebt. Dit kan allerlei informatie zijn. Zoals eerder al werd aangegeven gaat het dan om de historie van de auto. Maar het kan ook gaan om technische kanten van de auto zoals motorvermogen, aantal deuren, keuring status en onderhouds historie. Op die manier kun je snel ontdekken  of de auto die je aangeboden wordt ook echt de auto is die omschreven wordt.

Eigenaarshistorie Opvragen

Wanneer je een auto uit het buitenland haalt, dan weet je er weinig tot niks over het verleden, de vorige eigenaren, of de over de staat van het voertuig. Om die reden is de autohistorie opvragen in het buitenland via een chassisnummer check ook heel belangrijk. Hiermee kun je namelijk gewoon al dit soort zaken achterhalen. Doordat heel veel informatie over het voertuig in een database is opgenomen is het tegenwoordig eenvoudig om een beeld te krijgen van het leven en de staat van de auto voordat jij deze in bezit zou kunnen krijgen. Dit kan net het verschil maken in de keuze of je de auto wel zou willen kopen of dat je toch liever nog even verder kijkt.

 

De auto veilig kunnen importeren

Wanneer je de autohistorie gaat opvragen in het buitenland door een chassisnummer check, heb je snel alle kennis die je nodig hebt om een afgewogen beslissing te kunnen maken over het voertuig,  op je beeldscherm staan. Wanneer je in het kentekenrapport niets vreemds in ontdekt, dus geen diefstal, schade of fraude, dan kan je de auto veilig importeren naar Nederland. Bedenk je wel dat het slim kan zijn om ook actie te ondernemen wanneer dit niet klopt. Je kunt het dan bijvoorbeeld melden bij de politie. Op die manier zorg je dat de criminele activiteiten worden gestopt en niet alleen jij, maar ook anderen veilig zijn. Om deze reden is een chassisnummer controle heel belangrijk en (daarom) altijd aan te raden.

 

https://www.chassischeck.nl