Smartclub
Image default
Bedrijven

Welke verschillende soorten afval zijn er allemaal?

Het is erg belangrijk dat mensen zich ervan bewust worden dat de aarde langzaam kapot aan het gaan is door toedoen van ons als mensheid. Zo zijn er bijvoorbeeld grote delen van de wereld die helemaal bezaaid zijn met afval dat allemaal door ons mensen is geproduceerd. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de plastic soep, is het wel duidelijk dat actie hoog nodig is. Er zijn veel verschillende soorten afval die je allemaal apart van elkaar moet verzamelen. Dit zijn een aantal voorbeelden van de verschillende soorten afval. 

Oud papier

Sommige soorten afval worden voornamelijk apart ingezameld omdat deze relatief makkelijk te recyclen zijn. Een goed voorbeeld hiervan is oud papier. Dit is een soort afval die al jarenlang apart van het restafval wordt opgehaald. Dat is niet zo gek, want van oud papier kan weer nieuw papier gemaakt worden waardoor het niet meer nodig is om hier nieuwe bomen voor te kappen. Daarom is het verstandig om eens goed na te denken over of jij wel al je oud papier in de juiste container weggooit, want indirect vernietig je hier dus stukken bos mee. Oud papier ophalen gebeurt iedere week of om de week, maar als je wilt dat dit vaker gebeurt, valt hier vaak best over te praten. 

Tuinafval

Als je je tuin gaat verbouwen of vernieuwen, zul je ook te maken krijgen met een hoop afval. Dit wordt door veel mensen niet als afval gezien, maar ook tuinafval is wel degelijk afval. Je kunt vaak een groot deel van het tuinafval zelf bewaren zodat dit langzaam compost wordt en je dit voor je planten kunt gebruiken. Echter, het is ook mogelijk om een container voor tuinafval te laten komen en deze vervolgens weer te laten ophalen. 

PMD-afval

Het is bij veel mensen wel bekend dat je plastic in een aparte afvalbak moet weggooien. Echter, veel mensen weten niet dat er nog meer producten in dezelfde bak kunnen worden gedaan. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om hier drankenkartons en metalen verpakkingen zoals blikjes in te gooien. Dit is erg handig, want hierdoor hoef je deze soorten afval niet allemaal apart in te leveren. Uiteindelijk heb je thuis dus slechts enkele verschillende afvalbakken nodig.