Smartclub
Image default
Bedrijven

De voordelen van hout met een fsc certificaat

De voordelen van hout met een fsc certificaat

In de afgelopen jaren is duurzaamheid steeds belangrijker aan het worden. Het is dan ook goed om te weten dat er bepaalde keuzes gemaakt kunnen worden om zelf ook duurzamer te leven. Een van deze keuzes is het kopen van FSC hout. FSC hout staat voor Forest Stewardship Council en is eigenlijk simpel gezegd een organisatie die zich bezighoudt met de verantwoorde omgang met bossen. Door zelf te kiezen voor producten met FSC hout help je dus zonder al te veel moeite te hoeven doen aan het verduurzamen van de wereld. Zo draag je onder andere bij aan het behoud van zoveel mogelijk bossen.

Beperken van de CO2-uitstoot

Naast het bijdragen aan de duurzaamheid van de wereld, beperk je ook de CO2-uitstoot door FSC hout te kopen en te gebruiken. Het beperken van de CO2-uitstoot is erg belangrijk om de opwarming van de aarde tegen te gaan. De beperking van CO2 komt doordat FSC hout gemaakt wordt uit bomen die staan in beheerde bossen. In deze bossen worden bijvoorbeeld elke keer dat er bomen gekapt worden, ook weer nieuwe bomen geplant. Hierdoor wordt ontbossing gelijk tegengegaan. Daarnaast wordt het milieu ook een stuk minder belast tijdens de productie van FSC hout en zorgt dit er weer voor dat er minder CO2 vrijkomt. 

Het versterken van je reputatie met FSC hout

Een ander voordeel van het gebruik van FSC hout is dat het ook veel kan doen met de reputatie van je bedrijf of onderneming. Op het moment dat je FSC hout gebruikt, mag je hier namelijk ook mee adverteren. Door duidelijk te maken aan de buitenwereld dat je FSC hout gebruikt, laat je als het ware zien dat je bewust bent van de impact van hout op het milieu. Daarnaast laat je hiermee ook zien dat je moeite doet om die impact zo goed mogelijk te verminderen. Mensen zullen dit vaak zien als iets goed wat een bedrijf doet, waardoor ze ook sneller met het bedrijf samen willen werken.

 

https://www.vandenberghardhout.com/nl/