Smartclub
Image default
Recreation / Autos

Sparen met een doel

Iedereen besteed zijn salaris op een andere manier. Het is het geld wat jij verdient dus jij kan het ook op jouw manier uitgeven. De een is fanatiek aan het sparen, vaak is dit voor een groter doel of voor een stukje zekerheid. De ander die leeft juist van loon tot loon en komt er elke maand net goed mee weg.

Sparen voor een groter doel

Als je fanatiek bent met sparen heeft dit vaak een achterliggende gedachte. Je spaart bijvoorbeeld voor een eigen huis of je wilt een auto kopen. Daarnaast zijn er ook bijna altijd spaarpotjes gericht op de vakantieperiode. Iedereen heeft zo zijn eigen doel en zijn eigen weg om dat doel te bereiken. Het is ook erg afhankelijk van de inkomsten en de kosten die je maandelijks hebt. Woon je bijvoorbeeld nog in het ouderlijk huis en je hebt daarnaast een goede baan? Dan is de kans groot dat je elke maand veel kan sparen. Als je een eigen huurhuis hebt en daarnaast nog een aantal flinke maandelijkse kosten, dan is de kans dat je een stuk minder kan sparen dan je in eerste instantie had gehoopt. Als je gaat sparen is het altijd verstandig om een doel te stellen. Dit kan gaan om het maandelijkse bedrag wat je spaart of om het totaalbedrag, waar je naar toe werkt. Wanneer je geen doel hebt is het lastig om goede afspraken voor jezelf te stellen. Het kan gaan om een potje voor onvoorziene kosten of gewoonweg een buffer voor de toekomst.

Ga verstandig met je geld om

Wanneer je niet goed met geld om kan gaan is dat erg lastig. Het eind van de maand red je net en je hebt geen buffer voor onvoorziene kosten. Dit is lastig, als je iemand in je omgeving hebt die je toevertrouwd in jouw financiële zaken dan is het verstandig om met diegene om tafel te gaan. Welke reden is er dat je niks over houdt aan het eind van de maand? Wie kan jou wellicht helpen? Het is lastig, maar toch is het soms verstandig om soms hulp in te schakelen.

https://bynco.com/nl