Smartclub
Image default
Sport

Een nieuw clubhuis, waar moet je aan denken?

Het clubhuis is de plek binnen jouw sportvereniging waar leden en tegenstanders elkaar ontmoeten, waar wedstrijden (voor)besproken worden, waar de bezoekers een kopje koffie halen en waar de derde helft uitvoerig gespeeld wordt. Maar waar moet je aan denken bij het (ver)bouwen van je clubhuis, het thuishonk van je leden & bezoekers? 

Locatie 

Nu je toch gaat voor een nieuw of vernieuwd clubhuis, is het als allereerste goed om na te denken over de perfecte locatie van het clubhuis. Is de plek waar het clubhuis nu staat ideaal of is dit hét moment om het clubhuis op een andere plek neer te gaan zetten? Is het clubgebouw gecentraliseerd, zodat zowel bezoekers als spelers gemakkelijk bij het clubgebouw kunnen komen? 

Een gecentraliseerd clubhuis zal ervoor zorgen dat mensen gemakkelijker naar binnen stappen voor een kopje koffie of een zakje chips. Daarnaast is het clubhuis ook de plek waar je na een ongeluk tijdens de wedstrijd snel naar toe wilt kunnen om een zak ijs te halen. Ook hier moet je rekening mee houden bij het bepalen van de locatie. 

Grootte van je clubhuis

Wat moet de grootte worden van je clubhuis? Is er momenteel genoeg ruimte voor alle spelers en bezoekers of is het aan de krappe kant? En hoe zie je dit voor je in de toekomst? Gaat de club nog groeien of wordt de club eerder kleiner? 

Natuurlijk zou je direct denken dat je een zo groot mogelijk clubhuis neer wilt zetten. Maar houd er rekening mee of clubhuis dan nog rendabel is. Verlies de kosten en opbrengsten van het nieuwe clubhuis niet uit het zicht. Daarnaast betekent een groot clubhuis niet altijd dat het er gezelliger op wordt. De sfeer van jullie prachtige club moet natuurlijk niet verloren gaan.  

Hoe wil je het clubhuis (ver)bouwen?

Wil je aan de slag met een compleet nieuw clubhuis of wil je het huidige clubhuis gaan verbouwen? Hierin zijn enorm veel mogelijkheden en de beste uitkomst zal per situatie verschillen. Laat je hierin altijd adviseren door een aannemer of bouw specialist. 

Ga je voor een nieuw clubhuis, dan is het goed om ook na te denken over  de prefab mogelijkheden. Er zijn vele verschillende prefab constructies die ervoor zorgen dat de bouw doorlooptijd zo kort mogelijk is. Want je wil de deuren van je kantine natuurlijk zo snel mogelijk weer openen, toch? 

Extra tip!

Helaas zijn sportaccommodaties en clubhuizen regelmatig het doelwit voor inbrekers, wat niet alleen zorgt voor financieel verlies en schade, maar ook extra werk om alles weer te repareren en op orde te brengen. Ga je voor een nieuw clubhuis, investeer dan in goede beveiligingsmaatregelen.

 

https://www.abs-bouwsystemen.nl/constructies/