Smartclub
Image default
Sport

Anderen helpen hun doelen te behalen? Wordt personal trainer!

Ben jij super sportief en neem je graag anderen mee op sleeptouw in de sportschool? Volg dan een opleiding tot personal trainer en deel jouw passie met iedereen! Als personal trainer helpt je jouw klanten met het bereiken van een gezondere levensstijl.

Waarom jij geschikt bent als personal trainer

Niet iedereen heeft het in zich om als personal trainer aan de slag te gaan. Maar wat maakt jou nu zo geschikt voor deze functie? Het is vooral belangrijk dat jij het leuk vindt en dat je goed bent in het coachen van anderen. De begeleiding is grotendeels op het gebied van sport, maar ook voeding en levensstijl spelen hierbij een rol. Daarnaast is een goede personal trainer geduldig, flexibel en heeft passie in zijn vak. Herken jij jezelf in bovenstaande eigenschappen, volg dan nu een opleiding tot personal trainer!

Fitvak opleidingen: de manier om alles te leren over personal training

Er zijn verschillende opleidingen die jij kan volgen, waarna je aan de slag kan gaan als personal trainer. Je leert tijdens de studie om diverse metingen uit te voeren en het maken van trainingsschema’s voor jouw toekomstige klanten. Daarnaast speelt gezonde voeding en gedragsverandering een rol bij de Fitvak opleidingen. Voor een ieder die als zelfstandige aan de slag wil gaan, is er een speciale opleiding. Hierbij speelt ook marketing, het bepalen van jouw doelgroep en trends op het gebied van personal training een rol.

Volg de opleiding tot personal trainer klassikaal of on-demand

De Fitvak opleidingen zijn zowel klassikaal als on-demand te volgen. De klassikale optie is het meest geschikt als jij het beste leert door direct contact te hebben met de docent en medestudenten. Heb jij daarnaast baat bij praktijkgerichte oefeningen? Volg dan de lessen tot personal trainer klassikaal. Als jij kiest voor on-demand ga je in je eentje aan de slag, waarbij je jouw eigen tempo kan aanhouden. Heb je naast de studie een fulltime baan, dan kan je de opleiding bijvoorbeeld in de avonduren of in het weekend volgen.

Profiteer van de voordelen van het werken met een personal trainer

Als sportieveling haal jij veel voordelen uit het samenwerken met een personal trainer. Zo kan er voor jou een beweegplan opgesteld worden aan de hand van jouw persoonlijke doelen. Daarnaast kan de personal trainer jou motiveren, ook op de momenten dat jij er helemaal doorheen zit. Samen kunnen jullie een plan maken dat perfect past bij jouw dagelijkse routine. De personal trainer heeft veel kennis over fitness en zorgt ervoor dat jij veilig kan sporten en gezond leeft.