Smartclub
Image default
Bedrijven

4 tips om sneller je theorie te halen

Om je rijbewijs te halen moet je ook slagen voor het theorie examen, dit examen wordt vaak als het moeilijkste onderdeel van het rijbewijs beschouwd. Dit is nergens voor nodig want met de juiste voorbereiding is het examen niet zo moeilijk, je moet natuurlijk wel weten hoe je je het beste moet voorbereiden. Ook dit is voor iedereen anders omdat iedereen op een andere manier dingen beter begrijpt, daarom staan er hieronder vier tips waardoor je sneller je theorie kunt halen.

Zakken is niet erg

Maarliefst drie op de tien mensen slaagt bij de eerste poging voor het theorie examen, ondanks dat dit erg laag is maak het dus niet uit om voor de eerste keer te zakken. Wanneer je voor de eerste keer een theorie examen gaat maken komt er veel spanning bij, dit kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je een black out krijgt. Het is dus belangrijk dat je met een rustig gevoel het examen in gaat want je leven hangt er niet vanaf.

Dagcursus

Het slagingspercentage is het hoogst bij de mensen die een dagcursus hebben gedaan, bij een dagcursus wordt je namelijk op de beste manier mogelijk voorbereid voor het examen. De dagcursus wordt vaak op de dag van het examen gegeven, je bent dus al de hele dag bezig met het examen waardoor je alle informatie beter onthoudt. 

Laat je overhoren

Om een examen gevoel te krijgen kun je je het beste laten overhoren, wanneer je overhoort wordt wil je namelijk ook niet te veel fouten maken. Je gaat alle informatie dus automatisch beter onthouden.

Maak een samenvatting

Het is bewezen dat je informatie beter onthoudt wanneer het is geschreven in je eigen woorden, het is daarom ook goed om een samenvatting te maken voor je theorie. Ook ben je hierdoor langer met de informatie bezig waardoor je het beter verwerkt.