Smartclub
Image default
Auto's en Motoren

Zelf autorijden als je in een rolstoel zit

Je kunt als je in een rolstoel zit ervoor kiezen om een rolstoelauto aan te schaffen die je zelf kunt besturen. Er zijn zelfs rolstoelauto’s die zowel door iemand in een rolstoel als iemand die niet in een rolstoel zit te besturen zijn. Hierbij kunnen de voorste stoelen omgeruild worden. Rolstoelauto’s zijn occasions of nieuwe voertuigen met een speciale aanpassing. De bodem wordt verlaagd of er wordt een elektrische lift geplaatst in het voertuig. Een automatische transmissie is voor een rolstoelauto om zelf te besturen het meest ideaal.

 

Nieuwe, tweedehands en lease rolstoelauto’s

Je kunt dus zowel occasions als nieuwe voertuigen vinden die geschikt gemaakt kunnen worden om te besturen als je in een rolstoel zit. Een occasion is een tweedehands voertuig. Soms zijn deze al omgebouwd om geschikt te zijn voor mensen in een rolstoel. Het is aan jou of je liever een nieuwe of een tweedehands rolstoelauto aanschaft, maar een tweedehands kan natuurlijk een stuk goedkoper uitpakken. Als je niet het geld direct paraat hebt, maar toch graag een rolstoelauto wil die je zelf kunt besturen, kun je er ook voor kiezen om een rolstoelauto te leasen.

 

Advies over de juiste rolstoelauto

Het is vooral zaak je goed te laten adviseren, zeker bij dit soort speciale voertuigen. Je wil prettig kunnen rijden en je prettig kunnen voelen in het voertuig. Daarom zijn er specialisten op dit gebied met meerjarige ervaring. Zij kunnen je helpen met overwegingen en keuzes waar je zelf misschien niet aan had gedacht. Of als je een voorkeur voor een automerk hebt, kunnen zij je helpen hier een passende rolstoelauto van te vinden.