Smartclub
Image default
Industrie

Wat is de taak van een metselaar?

Een metselaar is verantwoordelijk voor het maken van muren, kolommen of pilaren. Dit doet hij aan de hand van bouwtekeningen die hij krijgt van zijn baas, projectleider of opdrachtgever. Aan de hand van deze tekeningen bepaalt de metselaar wat voor werk materiaal er allemaal moet worden gedaan, hoeveel materialen hiervoor nodig zijn en hoeveel tijd het ongeveer kost. Zodra het initiële metselwerk klaar is, zorgt de metselaar er ook voor dat het metselwerk goed wordt afgewerkt, bijvoorbeeld met stuc- of sierwerk.

Wat doet een metselaar allemaal?

Wanneer je denkt aan wat een metselaar precies doet, denk je waarschijnlijk aan het maken van muren. En dat klopt! Een metselaar maakt vaak muren, kolommen of pilaren. Dit doet hij op basis van tekeningen die hij krijgt van zijn baas, projectleider of nader teamlid. Nadat de constructie is afgekoeld, kan de metselaar aan de slag met het stuc- of sierwerk. Zo zorgt hij ervoor dat alles netjes wordt afgewerkt. Naast het maken van muren, is een metselaar ook verantwoordelijk voor het repareren van scheuren in muren of andere constructies. Dit doet hij door gebruik te maken van speciaal gereedschap en materialen.

Welke materialen worden er gebruikt?

In principe kunnen alle soorten materiaal door een metselaar worden gebruikt. Denk hierbij aan baksteen, betonblokken, hout en steenstrips. Het is belangrijk dat de materialen die de metselaar gebruikt, goed combineren. Zo moeten de materialen elkaar aanvullen en samenhangend zijn. Om ervoor te zorgen dat dit zo is, werken metselaars vaak volgens een vast schema. Op die manier weet iedere metselaar precies welk materiaal waar moet komen te liggen. Natuurlijk moet er rekening gehouden worden met eventuele weersomstandigheden tijdens het uitvoeren van het werk. Wanneer het erg warm is, kan het bijvoorbeeld voorkomen dat het cement sneller droogt dan normaal. Dit kan leiden tot problemen tijdens het uitharden van het cement en daardoor onnodige foutjes in het eindresultaat.

Waar en hoe schakel je een metselaar in?

Eigenlijk is het heel simpel: als jij een muur of andere constructie wilt laten bouwen of repareren, schakel je eenvoudigweg een metselaar in. Woon je in Purmerend, dan schakel je een metselaar in Purmerend in – woon je in Zaandam, dan schakel je een lokale metselaar in Zaandam in. Is die er niet? Dan kun je altijd nog een beroep doen op een specialist in een nabijgelegen grote stad, zoals een metselaar in Amsterdam. Neem hiervoor contact op met een lokaal metselbedrijf bij jou buurt. Zij helpen je maar al te graag verder.

https://www.metselbedrijfbakker.nl/