Smartclub
Image default
Gezondheid

5 tips om tandsteen bij je hond te voorkomen

Niet alleen mensen hebben last van tandsteen. Dit is ook een probleem dat voor kan komen bij je trouwe viervoeter. Dit ontstaat vanuit een hardnekkige laag van plaque; een dunne, witachtige laag van bacteriën die zich kan vormen op de tanden van je hond. Als plaque niet regelmatig wordt verwijderd, kan het hard worden en tandsteen vormen. Tandsteen kan leiden tot slechte adem bij honden, omdat het een broedplaats is voor bacteriën die slechte adem veroorzaken. Maar hoe kun je tandsteen bij honden voorkomen? In dit artikel geven we je een aantal tips   

Kauwspeeltjes tegen tandsteen 

Kauwspeeltjes voor honden kunnen helpen om het gebit van je hond gezond te houden door tandplak en tandsteen te verwijderen. Wanneer een hond op een kauwspeeltje kauwt, masseren ze hun tanden en kiezen, wat kan helpen om tandplak en tandsteen te verwijderen. Kauwspeeltjes komen in verschillende materialen, zoals rubber, nylon en hout, en kunnen in verschillende vormen en maten komen. Het is belangrijk om een kauwspeeltje te kiezen dat geschikt is voor de grootte en het kauwgedrag van je hond. 

Tandenborstel en tandpasta  

Geef je hond elke dag een goede kwaliteit tandenborstel en tandpasta die speciaal voor honden is gemaakt. Gebruik de tandenborstel om de tanden van je hond twee of drie keer per week te poetsen. 

Suikervrij dieet 

Geef je hond een dieet dat rijk is aan voedingsstoffen en laag is in suiker. Dit kan helpen om tandsteen te voorkomen omdat suiker kan bijdragen aan de vorming van tandplak en tandsteen. 

Dierenarts controles 

Maak regelmatig afspraken met je dierenarts voor professionele tandverzorging. Tijdens deze afspraken kan je dierenarts de tanden van je hond schoonmaken en eventueel tandsteen verwijderen. 

Water drinken 

Drinken van water kan helpen om tandsteen bij je hond te voorkomen omdat het kan helpen om tandplak te verwijderen en de mond van je hond te reinigen. Wanneer een hond water drinkt, kan het water helpen om tandplak weg te spoelen en de mond van je hond te hydrateren, wat kan helpen om tandsteen te voorkomen. Het is aanbevolen om je hond voldoende water te laten drinken om te helpen om tandsteen te voorkomen en om de algehele gezondheid van je hond te behouden. 

Als je deze tips opvolgt, kan je helpen om tandsteen bij je hond te voorkomen en zijn mond gezond te houden. Als je vragen hebt over de tandverzorging van je hond, raadpleeg dan altijd een dierenarts voor professioneel advies.