Smartclub
Image default
Financieel

Wat doet een boekhouder?

Ben jij op zoek naar een administratiekantoor, maar weet je niet zo goed wat zij doen? Boekhouders zijn experts op het gebied van boekhouding en financiële administratie. Zo helpen ze jou met al jouw vragen over geldzaken. Denk hierbij aan vragen over belastingen of salarisadministratie. Ook kunnen ze jou helpen met het starten van jouw eigen bedrijf. Zeker wanneer je net een bedrijf op start, komen hier veel administratieve taken bij kijken. Boekhouders vertellen je dan alles over de verschillende soorten bedrijven die er bestaan. Welke is het meest geschikt voor jou en wat zijn de fiscale consequenties? Als ondernemer moet je namelijk rekening houden met allerlei wetten en regels. Boekhouders kennen weten alles op het gebied van boekhouding en fiscale wetgeving. Hierdoor weet je zeker dat je niks vergeet en aan alle eisen voldoet. Een voorbeeld van een administratiekantoor die u goed kan helpen bij dit soort zaken is administratiekantoor Deventer.

Wat is het verschil tussen een boekhouder en accountant?

Wanneer je op zoek gaat naar iemand die jou kan helpen met boekhouding, kom je waarschijnlijk uit bij twee beroepsgroepen: accountants en boekhouders. Maar wat is het verschil tussen deze twee beroepsgroepen? Een accountant is iemand die is afgestudeerd in de richting van accounting of bedrijfseconomie. Hij of zij beschikt dus over de nodige theoretische kennis op het gebied van bedrijfseconomische processen. Daarnaast is een accountant ook gespecialiseerd in het opstellen van jaarrekeningen. Dit is een wettelijk vereiste voor iedere onderneming die een bepaald omzetniveau bereikt. Een boekhouder daarentegen is iemand die zich voornamelijk bezig houdt met de dagelijkse gang van zaken rondom de financiële administratie van een bedrijf. Denk hierbij aan activiteiten als facturering, betalingstermijnen en salarisverwerking. In sommige gevallen wordt ook wel eens gezegd dat een boekhouder ‘een uitvoerende accountant’ is. Dit komt doordat hij of zij vaak ook betrokken is bij het uitvoeren van accountancywerkzaamheden, zoals het verwerken van boekhoudkundige transacties of het bijhouden van debiteuren- en crediteurenposities.

Welke boekhouder moet ik kiezen?

Als je op zoek bent naar iemand die jou kan helpen met boekhouding, kun je kiezen uit verschillende opties. Je kunt ervoor kiezen om alles zelf te doen, maar dit is niet aan te raden als je niet over voldoende kennis en ervaring beschikt. Je loopt dan namelijk het risico dat er fouten worden gemaakt, waardoor je mogelijk strafrechtelijk aansprakelijk gesteld kan worden. Daarnaast kan het ook heel erg tijdrovend zijn om alles zelf te doen. Eén foutje kan dan al snel tot grote problemen leiden. Kies daarom liever voor professionele hulp, door bijvoorbeeld een administratiekantoor in te schakelen of een freelance boekhouder te contracteren. Op deze manier ben je verzekerd dat alles goed gedaan wordt en hoef je er zelf geen moeite meer voor te doen! Kies voor jouw gemak altijd een boekhouder in de buurt. Ben je woonachtig in Deventer, kies dan voor een boekhouder in Deventer. Een van de bekendere boekhouders in Deventer is W&L Hogeboom.

https://www.hogeboom-administratie.nl/