Smartclub
Image default
Gezondheid

Waarom is mentale gezondheid belangrijk?

We vroegen aan Nick de Waard (expert op het gebied van mentale gezondheid) waarom mentale gezondheid zo belangrijk is. Nick de Waard kwam met de volgende antwoorden:

Geestelijke gezondheid speelt een cruciale rol in relaties:

Het verband tussen geestelijke gezondheid en relaties is een van de meest dwingende redenen voor het belang ervan. Geestesziekte kan een impact hebben op hoe we omgaan met onze vrienden en familie. Psychische aandoeningen leiden vaak tot passieve agressie, vijandigheid en het onvermogen om deel te nemen aan sociale activiteiten. Dit kan leiden tot conflicten met onze vrienden en familie. Geestesziekte heeft het potentieel om ons te dwingen onze dierbaren omver te werpen zonder duidelijke reden. Zelfzorg voor geestelijke gezondheid en, indien nodig, medicatie kan ons helpen om een ​​mentaal stabiel bestaan ​​te leiden en tegelijkertijd onze relaties te onderhouden.

Geestelijke gezondheid beïnvloedt lichamelijke gezondheid:

Er is een verband tussen onze mentale gezondheid en onze fysieke gezondheid. Psychische aandoeningen kunnen stress veroorzaken en een effect hebben op ons immuunsysteem. Als gevolg hiervan kan het vermogen van ons lichaam om met ziekte om te gaan in gevaar komen. Een zieke geest kan leiden tot angst en verdriet, die beide het moeilijk kunnen maken om te bewegen en actief te blijven. De verbinding tussen lichaam en geest is goed ingeburgerd, daarom is bewustzijn van de geestelijke gezondheid zo cruciaal.

Geestelijke gezondheid is gerelateerd aan emotioneel welzijn

Elke dag is hoe je je van binnen voelt net zo belangrijk als hoe fysiek gezond je bent. Geestelijke gezondheidsadviezen laten zien hoe eennegatieve geest je neerslachtig, geïrriteerd of gestoord kan maken. Door voor ons emotionele welzijn te zorgen, kunnen we productiever en effectiever zijn op het werk en in onze dagelijkse activiteiten. Om ons emotionele en algehele welzijn bij te houden, kunnen we advies over geestelijke gezondheid inwinnen bij vrienden, familie en een psycholoog.

Geestelijke gezondheidsbewustzijn kan helpen bij het terugdringen van zelfmoordcijfers

Volgens een onderzoek van de National Alliance on Mental Health (NAMI) heeft 46 procent van degenen die zelfmoord plegen een erkende psychische aandoening. Een andere studie uitgevoerd door het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services wees uit dat ongeveer 60% van degenen die zelfmoord pleegden, een goede aandoening had, zoals ernstige depressie, bipolaire stoornis of dysthymie. Dit toont het verband aan tussen geestelijke gezondheid en zelfmoord, evenals hoe vroege medische interventie en zelfzorg kunnen helpen het aantal sterfgevallen door zelfmoord te minimaliseren. Het is van cruciaal belang om suggesties op te volgen om onze geestelijke gezondheid te behouden en om ons te allen tijde bewust te zijn van de geestelijke gezondheid van de mensen om ons heen.

Geestelijke gezondheid is gekoppeld aan misdaad en slachtofferschap

Volgens sommige onderzoeken zorgt een slechte geestelijke gezondheid voor een verhoogd risico op het plegen van geweldsmisdrijven. Het leidt ook tot zelfslachtofferschap en misbruik. Dit risico wordt verder onderbouwd als de persoon alcohol gebruikt en afkerig is van medicatie. In de meeste gevallen worden misdrijven gepleegd door geestelijk ongeschikte personen tegen familieleden of hun naaste kringen. Tips voor geestelijke gezondheid zoeken bij een medische professional en begrijpen waarom geestelijke gezondheid belangrijk is, kan helpen dergelijke scenario’s te vermijden.

https://nickdewaard.nl/