Smartclub
Image default
Aanbiedingen

Hoe over te stappen op een staand bureau

Als je bent zoals de meeste kantoorwerkers, breng je waarschijnlijk het grootste deel van je dag zittend door. Maar wist je dat deze zittende levensstijl kan leiden tot tal van gezondheidsproblemen, waaronder obesitas, diabetes en hartziekten? Daarom maken steeds meer mensen de overstap naar een staand bureau. Niet alleen helpt een staand bureau het risico op deze aandoeningen te verminderen, maar het kan ook je energie verhogen en je concentratie verbeteren. Het beste van alles is dat je met een paar eenvoudige stappen gemakkelijk op een sta-bureau kunt overstappen.

1. Koop de juiste apparatuur. 

De eerste stap is investeren in een kwalitatief goed sta-bureau of een verstelbaar zit-sta bureau. Er wordt vaak gedacht dat dit heel duur is, maar dat valt hartstikke mee; er zijn genoeg betaalbare opties beschikbaar die voldoen aan alle gestelde eisen. Als je je bureau eenmaal hebt, zorg er dan voor dat het de juiste hoogte heeft. De ideale hoogte voor een sta-bureau is ergens tussen ellebooghoogte en schouderhoogte.

2. Begin langzaam. 

Probeer niet van de ene dag op de andere over te gaan van de hele dag zitten naar de hele dag staan – dat kan soms als erg oncomfortabel ervaren worden. Begin in plaats daarvan met 30 minuten staan en verhoog geleidelijk de tijd dat je elke dag staat tot je het gewenste doel bereikt hebt. En zorg ervoor dat je pauzes neemt; ook al sta je, je moet toch af en toe bewegen om je bloed te laten stromen.

3. Maak het je comfortabel.

Lang staan kan zwaar zijn voor je voeten, dus zorg voor een paar comfortabele schoenen om de pijn te verzachten. Investeren in een antivermoeidheidsmat is ook een goed idee; deze matten zijn ontworpen om je voeten, benen en rug te ondersteunen. Ten slotte, als je merkt dat je zenuwachtig wordt terwijl je staat, overweeg dan om een voetensteun of evenwichtsbord aan te schaffen om je te helpen stil te blijven staan.

Zit sta bureau kopen

Staande bureaus worden steeds populairder nu steeds meer mensen manieren zoeken om hun gezondheid en vitaliteit te verbeteren. Als je de overstap van zitten naar staan wilt maken, volg dan deze drie eenvoudige stappen en je bent zo op weg! Opzoek naar een goed zit sta bureau? Deze vind je bij Kato, bekijk het assortiment en vind jouw droombureau.

https://katoprojecten.nl/