Smartclub
Image default
Electronica en Computers

Vinger aan de pols met een fitbit bandje

Het is duidelijk geworden, vooral de afgelopen jaren, dat ware kracht uit een sterke geest, lichaam en hart bestaat en het betekent dat je een pauze moet nemen wanneer dat nodig is. 

Naarmate de aanpak van kracht evolueert om veel meer te omvatten dan alleen fysieke vaardigheden, is de Fitbit Charge 5, een geavanceerde gezondheids- en fitness tracker gebleken die je kan helpen om je algehele gezondheid te monitoren.

Het is gemaakt om naast fitnessniveaus ook je stress, hartgezondheid, slaap en algemene welzijn in de gaten te houden.

Optimaliseren trainingsroutine

Voor de Fitbit Luxe helpt een Fitbit Luxe bandje om het apparaat op een juiste manier te dragen. De EDA-sensor helpt om stressniveaus aan te geven en de ECG app om je hartritme te beoordelen. Dit alles is bedoeld om je te begeleiden bij het optimaliseren van je trainingsroutine.

Het apparaat kent een geavanceerde combinatie van sensoren in een tracker om de belangrijkste statistieken van je lichaam weer te geven, samen met de gemaks effecten die het biedt, zoals de mogelijkheid om contactloze betalingen te maken en snelle antwoorden te geven (alleen Android) on-pols wanneer de telefoon in de buurt is. 

Gezondheid en wellness om je pols

Blijf voorop in je gezondheid en wellness met tools zoals de EDA-sensor voor stressmanagement, een applicatietrocardiogram (ECG)–app om je hartritme te monitoren voor atriale fibrillatie (Afib) on-pols en hoge en lage hartslagmeldingen te beoordelen.

De  EDA Sensor en App geven je inzicht in de reactie van jouw lichaam op stress en de dagelijkse stressmanagementscore helpt je beter te begrijpen wat bijdraagt ​​aan jouw stressoren. Je leert ook hoe je beter kunt beheren hoe je reageert op stress met aanbevelingen van de mindfulness app.

Fysiologische reactie

Met een korte EDA-scan kun je de fysiologische reactie van jouw lichaam op stress zien door kleine elektrische veranderingen in je huid te detecteren. Samen met EDA-scans, helpt de app je met het beoefenen van Mindfulness, om zo de lichaamsstandigheid te verbeteren.

Houd de EDA-reacties van jouw lichaam in de gaten van sessie tot sessie om te zien hoe jouw mindfulness-praktijk kan leiden tot minder EDA-reacties en een groter gevoel van ontspanning.

Beoordeel ook de gezondheid van je hart met de tracker, sommige mensen hebben hartritmestoornissen. Het apparaat helpt je dus om stoornissen te detecteren. Met een Fitbit Charge 5 bandje draag je het altijd om je pols.

Inzicht in welzijn

Het werkt vrij simpel. Houd je vingers gewoon op de roestvrijstalen panelen aan de zijkanten van je tracker, terwijl je 30 seconden stil bent om een ​​rapport te krijgen dat je kunt downloaden en delen met je arts.

Meldingen met hoge en lage hartslag worden bijvoorbeeld aangegeven. Met 24/7 hartslagtracking ontvangt  je apparaat meldingen als het detecteren dat jouw hartslag boven of onder jouw persoonlijke hartslagdrempel gaat. Als je een melding ontvangt, kun je ook een enquête in de Fitbit-app opnemen die je vervolgens kunt delen met je arts.

Het leidt tot diepere inzichten in je welzijn. Zo raadpleeg je wekelijks je ademhalingsfrequentie, hartslagvariabiliteit (HRV), rustende hartslag (RHR), variatie van de huidtemperatuur en zuurstofverzadiging (SPO2) .

 

https://www.smartwatchbanden.nl/fitbit-bandjes/fitbit-luxe/