Smartclub
Image default
Tweewielers

Hondensteps.nl; koop hier je hondenstep

Er is niets leuker dan even met jouw lieve hond erop uit te gaan. Naast een wandeling of op de fiets is het ook leuk om op de step te gaan. Wist je dat er speciale hondensteps zijn om jouw hond uit te laten? Naast dat het leuk is voor de hond, omdat er gerent kan worden is het ook goed voor jouw eigen conditie. Een goede combinatie dus! Lees snel verder over de hondenstep.

Verschillende soorten hondensteps

Er zijn verschillende soorten hondensteps verkrijgbaar. Denk hierbij aan een speciale offroad step voor als je met je hond door het bos wilt crossen of een alledaagse step waarmee je overal naartoe kunt gaan. De keuze die je maakt, is uiteindelijk afhankelijk van jouw smaak en budget. Wil je bijvoorbeeld extra snel steppen? Dan is er een speciale step die gemaakt is voor hoge snelheid.

Steppen is veiliger dan fietsen

Doordat je met een hondenstep nog een voet aan de grond hebt, is het veiliger dan fietsen. Het is veiliger voor jezelf, mocht de hond ineens jouw richting op komen. Daarnaast is het natuurlijk ook veiliger voor de hond zelf. De steps bevatten een groot voorwiel en een kleiner achterwiel. Dit zorgt voor meer stabiliteit tijdens het steppen.

Hoe neem je de hond mee?

De step bevat een speciale bevestiging waaraan je de looplijn van de hond kunt vastmaken. Doordat je zelf aan het steppen bent is de last voor de spieren van de hond niet zo zwaar. Het is een redelijk vrij gevoel, waardoor het bijna lijkt alsof de hond vrij rondrent. Let er wel op dat je niet in te warme weersomstandigheden met de hond op pad gaat. Jouw hond kan hierdoor oververhit raken en zijn pootjes bezeren op het warme wegdek. Daarnaast is het goed om niet al te snel te steppen met de hond en een rustige omgeving op te zoeken voor jouw eigen veiligheid en die van de hond.

https://hondensteps.nl/