Smartclub
Image default
Sport

Hoe wordt een tennisarm behandeld?

Heb je last van een tennisarm? Dan wil je natuurlijk weten hoe dit zo snel mogelijk kan worden behandeld. De eerste stap is altijd om te kijken of de tennisarm zelf over gaat. Vaak helpt het al om wat meer rust te nemen en advies op te volgen over beweging en sport. Als de klachten blijven bestaan, dan kan er medicatie voorgeschreven worden.

Wat kun je doen?

Het is belangrijk om te weten dat een tennisarm meestal vanzelf over gaat. Wanneer je toch klachten ervaart, dan is het verstandig om contact op te nemen met een arts of fysiotherapeut. Zij kunnen je advies geven over de beste manier om de tennisarm te behandelen. tennisarm Hoe snel de tennisarm geneest hangt af van verschillende factoren. Zoals bijvoorbeeld de ernst van de blessure en of er sprake is van een aandoening zoals tenniselleboog.

Hoe een tennisarm behandelen?

Wanneer je last hebt van een tennisarm, is het belangrijk dat je deze rust geeft. Dit betekent dat je minder of geen tennis moet spelen en ook andere activiteiten die pijnklachten kunnen veroorzaken, moet vermijden. Wanneer je door blijft gaan met tennis of andere activiteiten, dan kan dit ervoor zorgen dat de klachten erger worden en dat de tennisarm langer duurt voordat hij geneest. In sommige gevallen kan een tennisarm nog na deze tips nog steeds pijn doen, dan is het belangrijk dat je langs een fysiotherapeut of een chiropractor gaat.

Zij kunnen je tennisarm behandelen door middel van massages en oefeningen. Deze oefeningen zijn erop gericht om de spieren in je arm en schouder wat losser te maken. Dit kan ervoor zorgen dat de pijn vermindert of weg gaat. Naast massages en oefeningen, kunnen zij je ook leren hoe je moet voorkomen dat je tennisarm weer terugkomt. Wanneer je weet hoe je een tennisarm kunt voorkomen, dan kun je ervoor zorgen dat je er in de toekomst niet meer last van zult hebben. Dit is natuurlijk het allerbelangrijkste!