Smartclub
Image default
Kinderen

Hoe je je kinderen voor het eerst kunt leren fietsen

Hoe je je kinderen voor het eerst kunt leren fietsen

Een kind moet zo snel mogelijk leren fietsen. Het kan je kind helpen zelfstandiger te worden en het een gevoel van vrijheid te geven. Het kan hen ook helpen om wat beweging te krijgen en wat stoom af te blazen. Met een kleuter fiets kun je zelfs je jonge kinderen voor het eerst leren fietsen. Er kunnen een paar stoten, schaafwonden en af ​​en toe een driftbui zijn als je ze het leert, maar over het algemeen is het meestal een van de meest opwindende dingen die een ouder en kind samen kunnen doen in hun vroege jaren. Dit artikel bevat een paar goede tips om je kind te helpen zich voor te bereiden op de eerste keer dat hij gaat fietsen.

Een fiets zonder stabilisatoren

Stabilisatoren kunnen je kind helpen wennen aan het trappen, maar het belangrijkste onderdeel van leren fietsen is het gevoel krijgen voor de balans van de fiets. Stabilisatoren helpen niet om dit doel te bereiken, dus doe ze af wanneer je kind echt voor het eerst leert rijden. Ofwel een loopfiets of een gewone fiets met verwijderbare stabilisatoren zal werken. Zorg er wel voor dat je kind comfortabel op de fiets zit, vooral als ze bijvoorbeeld rugtassen moeten dragen tijdens het fietsen.

Een helm voor je kind

Voordat je kind begint te fietsen, is het essentieel dat je het uitrust met de juiste helm. Niet alleen is het kiezen van de verkeerde helm gevaarlijk bij een val, maar het kan ook hun zicht belemmeren tijdens het leren. Als algemene regel geldt dat de helm van je kind waterpas moet zijn, met ongeveer 2,5 cm ruimte tussen de helm en de wenkbrauw. De riemen en aanpassingen moeten ook stevig zijn, maar niet zo strak dat het pijn doet.

Knie- en elleboogbeschermers

Knie- en elleboogbeschermers zijn niet verplicht, maar je kind zal waarschijnlijk een paar keer vallen tijdens het leren, dus het kan geen kwaad om ze wat extra bescherming te geven. Het kan hen zelfs een beter gevoel geven. Alle fysieke dingen die je nodig hebt om te beginnen zijn er nu, maar er is nog één ding te doen voor de grote gebeurtenis.

De juiste locatie kiezen

Als je je kind meeneemt naar een openbaar park om te leren fietsen, voelt het zich misschien niet op zijn gemak bij andere mensen in de buurt. Denk hieraan bij het kiezen van de beste plek om je kind te leren fietsen. Je zou in je achtertuin kunnen beginnen of een rustige route kunnen vinden waar ze zich kunnen concentreren en rijden zonder zich gehaast te voelen. Het kan natuurlijker aanvoelen om ze eerst op gras te laten rijden om eventuele valpartijen te verzachten, maar het oppervlak kan het voor je kind moeilijker maken om goed vast te houden en te trappen. Blijf in plaats daarvan op het asfalt, want dat helpt je om je evenwicht te bewaren.

Fietstassen kopen

Je kunt basil fietstassen voor je kind kopen om alles mee te nemen wat ze nodig hebben tijdens het fietsen. Er zijn veel schattige motieven die je op internet of in winkels kunt vinden, waardoor je kinderen ze helemaal leuk zullen vinden. Dat komt omdat die tassen speciaal voor kinderen zijn ontworpen.