Smartclub
Image default
Kinderen

Opgroeien is zwaarder dan het lijkt

Opgroeien is zwaarder dan het lijkt

Als je terugkijkt op je jongere jaren denken de meeste mensen daar liefdevol aan terug. Mensen zeggen vaak dat je van je jeugd moet genieten zolang het kan, en dat je er spijt van gaat krijgen wanneer het voorbij is. Je weet niet wat je hebt, totdat het weg is! Maar voor sommige kinderen is opgroeien nou eenmaal wat lastiger. Ze voelen zich niet altijd even goed, voor hun gevoel zit niks mee, en niks is meer logisch. Er verandert ook zo veel wanneer je opgroeit. Wanneer je merkt dat je kind het lastiger heeft dan een kind normaal zou moeten hebben, kan je hulp zoeken voor hen bij bijvoorbeeld kindercoach Houten

Wat voor hulp biedt een kindercoach?

Kindercoach Houten helpt niet alleen kinderen, maar ook tieners en de ouders. Zij helpen wanneer er vragen zijn over bijvoorbeeld de opvoeding, de ontwikkeling of het gedrag van een kind. Als je kind bijvoorbeeld moeite heeft met emoties uiten, of met contact leggen met leeftijdsgenoten kan een kindercoach hier goed bij helpen. Ze werken probleemoplossend, en zorgen  ervoor dat het kind wat meer zelfvertrouwen krijgt. Ze helpen kinderen die moeite hebben met emotionele problemen, maar ook wanneer kinderen moeite hebben met bijvoorbeeld in slaap vallen, met de scheiding van zijn of haar ouders, of ze helpen met het accepteren van het overlijden van een dierbare. 

Hoe gaat een kindercoach ter werk?

Aangezien het werk met kinderen is, zorgt de kindercoach er voor dat ze op een leuke en creatieve manier met de kinderen werken. Natuurlijk wordt er ook gepraat met het kind, maar ze hebben ook materialen om bepaalde vaardigheden met het kind te oefenen en langzaamaan aan te leren. Er zijn bijvoorbeeld werkboeken met tips en uitleg, en doe-opdrachten om de kinderen te helpen met hun zelfvertrouwen terug krijgen. Ook doen ze creatieve dingen, zoals een rollenspel, of tekenen en schilderen. Wanneer het op de emoties aankomt, zijn er ook kaartspellen beschikbaar die het praten met het kind ondersteunen. Zo is het leuk, en leerzaam!

 

https://coachpraktijkgroei.nl