Smartclub
Image default
Energie

Elektricien worden, hoe doe ik dat?

Al tijden zijn er in verschillende beroepsgroepen allerlei personeelstekorten. Dus elektricien worden is een top idee! Al vele jarenlang wordt de beroepsgroep die met zijn handen bezig is ondergewaardeerd en zeker nu ze juist zo hard nodig zijn. Denk dan eens aan bijvoorbeeld de Elektricien Roosendaal hij of zij zijn er voor al je elektrische klussen en zonder hen zouden er geen huizen bewoonbaar zijn. Twijfel je nog steeds over om elektricien te worden? Doe het en zoveel mensen worden er blij van! Er zijn verschillende mogelijkheden om elektricien te worden! Je maakt echt het verschil!

Wat ga je doen als elektricien?

Er zijn zoveel verschillende dingen die je kan gaan doen als je elektricien bent. Bepaal eerst of je in loondienst wilt gaan of als zzp’er aan de slag wilt. Beide hebben zoveel mogelijkheden. Maar wat ga je echt doen? Er zijn veel mogelijkheden om als elektricien mee aan de slag te gaan. Denk maar aan het aanleggen, vervangen of reparen van de gehele infrastructuur aan elektriciteit binnen een gebouw. Maar denk ook aan het vervangen van de meterkast, het detecteren en oplossen van storingen of het in kaart brengen van alle elektra in huis!

Doe een opleiding!

Er zijn verschillende opleidingen door het hele land die ervoor zorgen dat jij de beste elektricien wordt die er maar kan zijn.  Ze zorgen ervoor dat jij het beste uit jezelf haalt door met jou in gesprek te gaan over wat jij wilt en waar jouw kwaliteiten liggen. Om in loondienst te kunnen moet je een afgeronde mbo niveau twee opleiding hebben gedaan. Bij veel mbo scholen in het hele land is deze opleiding te vinden. Wil je zzp’er worden? Dan zul je echt een mbo niveau vier opleiding moeten afronden. Deze opleiding zorgt ervoor dat jij echt zelfstandig met de elektrische apparatuur aan de slag mag!