Smartclub
Image default
Gezondheid

De belangrijkste en opvallendste zaken rondom mondhygiëne

De belangrijkste en opvallendste zaken rondom mondhygiëne

Een gezonde mond heeft enorm veel impact op de algehele gezondheid van een persoon. Andersom is een gezonde leefstijl enorm bepalend voor de mate van mondhygiëne. Onderzoekers vinden meer en meer verbanden tussen de gezondheid van het lichaam en de gezondheid van het gebit. Dit wordt erkent door een mondhygieniste Breda. In dit artikel zal een korte impressie worden gegeven van de belangrijkste en opvallendste zaken rondom mondhygiëne.

Wat doet een mondhygieniste?

Hetgeen wat een mondhygieniste doet zijn voornamelijk preventieve handelingen. Het doel is om gaatjes en tandvleesaandoeningen te voorkomen en de mondgezondheid te behouden en te optimaliseren. Een mondhygiënist werkt vaak nauw samen tandartsen, tandarts specialisten en arts specialisten in de mond-, kaak- en aangezichtschirurgie.

 

Waarom mondhygiëne?

Zoals eerder benoemd is de hygiëne van uw mond erg belangrijk voor de gezondheid van de rest van je lichaam. Onze mond zit vol met allerlei bacteriën. Ansich zijn deze bacteriën niet schadelijk maar dat kunnen ze wel worden als ze zich gemakkelijk kunnen aanhechten in de mond. Juist op deze plek kunnen bacteriën zich ontzettend snel gaan nestelen. Om dit te voorkomen is het van belang om te zorgen voor een goede mondhygiëne. Een van de belangrijkste dingen is om op de juiste wijze uw tanden te poetsen.

 

Waarom is mondhygiëne voor ouderen en zwangere vrouwen extra belangrijk?

Er zijn een aantal demografische groepen in onze samenleving die extra moeten waken voor mondhygiëne. Dat zijn onder andere ouderen en zwangere vrouwen. Voor ouderen geldt dat in de meeste verpleeghuizen weinig aandacht wordt besteedt aan dit onderwerp. In sommige gevallen worden tanden van ouderen, die dit niet zelf kunnen doen, dagen niet gepoetst. Echter kunnen de gevolgen van aandoeningen in de mond wel drastisch gevolgen hebben voor de gezondheid van deze ouderen.

 

Voor zwangere vrouwen geldt dat zij een hogere kans op ontstekingen in de mond hebben. Onderzoek wijst namelijk uit dat hormoonschommelingen tijdens de zwangerschap de kans vergroten dat er ontstekingen ontstaan en kunnen groeien. Daarnaast is er ook gebleken dat vrouwen met een tandvleesontsteking waarbij ook de kaken worden aangetast, een vele malen grotere kans hebben op een vroeggeboorte van een kind. Zwangere vrouwen wordt aanbevolen om extra alert te zijn op de hygiëne van mond en gebit.

 

https://www.tpvanoploo.nl/