Smartclub
Image default
Auto's en Motoren

Auto-theorie langer geldig door corona

Wanneer je normaliter slaagt voor je auto-theorie examen is deze 1,5 jaar geldig. Dit houdt in dat je na het behalen van dit examen 1,5 jaar de tijd hebt om af te rijden. Echter is alles anders door het coronavirus, om deze reden heeft de overheid besloten om de geldigheid van het theorie-examen te verlengen.

Onderdelen auto theorie-examen

Het theorie-examen auto bestaat uit 3 onderdelen, namelijk: gevaarherkenning, verkeerskennis en tot slot verkeersinzicht.

Bij het onderdeel gevaarherkenning is het belangrijk dat je beschikt over de juiste handelswijze in bepaalde verkeerssituaties. Tijdens het theorie-examen krijg je aan de hand van foto’s voorbeelden te zien waarin je moet aangeven wat je zou doen. Je krijgt hierbij de keuze uit remmen, gas loslaten of niets doen. In totaal worden er 25 vragen voorgelegd waarvan je er minimaal 13 goed moet hebben.

Het tweede onderdeel bestaat uit verkeerskennis. Dit zijn in totaal 12 meerkeuzevragen waarvan je er minimaal 10 goed moet hebben om voor dit onderdeel te slagen.

Tot slot is er het onderdeel verkeersinzicht. Dit onderdeel bestaat uit 28 (meerkeuze)vragen, waarvan je er minimaal 25 goed moet hebben. Om te kunnen slagen voor het theorie-examen moet je slagen voor alle 3 de onderdelen zoals hierboven benoemd.

Geldigheid theorie-examen

Zoals gezegd is het theorie-examen normaal gesproken 1,5 jaar geldig. Doordat het corona-virus haar intrede deed konden veel examens niet doorgaan. Het CBR is hierdoor zelfs wekenlang gesloten geweest waardoor examens moesten worden uitgesteld en er een lange wachtrij ontstond. Inmiddels wordt er hard gewerkt om deze achterstand in te halen en worden daarbij diverse maatregelen getroffen. Zo is het nu verplicht om een mondkapje te dragen wanneer je deelneemt aan het examen.

Theorie-examen oefenen

Doordat alle examens zijn uitgesteld kan het zo zijn dat er hierdoor kennis verloren gaat. Het is daarom belangrijk om ook tijdens het wachten op een nieuwe datum je theorie-examen te blijven oefenen. Op deze manier zorg je ervoor dat je kennis up-to-date blijft en je te allen tijde goed voorbereid bent wanneer het CBR weer examens kan afnemen. Bij Theorie.nl kun je alle theorie-examens oefenen op een makkelijke, overzichtelijke en voordelige manier. Al deze examens zijn actueel en zijn conform de CBR-eisen.