Smartclub
Image default
Huishoudelijk

Handige weetjes en tips over sloten

Sloten zijn onmisbaar om uw woning af te kunnen sluiten. Wanneer een slot kapot is, moet u deze vervangen. Indien een slot niet meer werkt, kan iedereen zo uw huis binnendringen. In dit artikel lees je tips en weetjes over sloten die je misschien nog niet wist. Daarnaast geven we ook advies over wat je het beste kunt doen als je problemen hebt met je slot.

Verschillende sloten

Wist je dat er verschillende soorten sloten zijn? Er bestaan drie hoofdsoorten sloten, namelijk cilindersloten, plaatsloten en meerpuntssloten. Cilindersloten worden het meest gebruikt in Nederland. Dit type slot heeft een cilinder waar de sleutel in past. Deze cilinder draait dan om het mechanisme van het slot te activeren. Plaatsloten zitten vaak op deuren met een klink en knop. Meerpuntssloten zijn vaak te vinden op buitendeuren. Dit type slot heeft meerdere sluitpunten en is daarom extra veilig.

Wanneer je een probleem hebt met je slot, is het verstandig om contact op te nemen met een slotenmaker. Een slotenmaker kan namelijk helpen bij het vervangen of repareren van je slot. Wanneer je kiest voor Exacto Sloten expert, ben je verzekerd van een professionele service. Onze slotenspecialisten helpen je graag verder.

Inbraak proof wonen

Naast het vervangen van een kapot slot, is het ook belangrijk om je woning inbraak proof te maken. Hiervoor zijn verschillende maatregelen mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld investeren in een goed alarmsysteem. Een alarmsysteem kan een inbreker afschrikken en ervoor zorgen dat deze snel wegvlucht. Daarnaast is het ook verstandig om je sloten te laten controleren door een professional. Wanneer je sloten niet goed werken, is de kans op inbraak aanzienlijk groter. Laat je sloten dus regelmatig controleren door een erkende slotenmaker.

Heeft u vragen over het vervangen van een slot of wilt u weten wat de beste maatregelen zijn om inbraak te voorkomen? Neem dan contact op met Exacto Slotenspecialist. Wij helpen u graag verder!