Smartclub
Image default
Aanbiedingen

Beveiligingscamera voor buiten: waar let je op?

Steeds meer mensen lijken behoefte te hebben aan een camera voor buiten. Deze camera richt zich op de straat of op de voor- of achterdeur. Misschien voelen mensen zich onveilig of willen goed in de gaten houden wie er in de buurt is. Zij kopen dan een beveiligingscamera voor buiten. Er zijn enorm veel soorten camera’s te koop tegenwoordig. Sommige versies hebben zelfs een sirene en een ingebouwde microfoon. Zo kan je inbrekers echt goed wegjagen! Wie een bewakingscamera gaat kopen, moet op een aantal zaken goed letten. In deze tekst bekijken we waar je op moet letten en lees je over een aantal populaire modellen bewakingscamera’s, zoals de Eufycam 2 Pro en Google Nest Cam. Welke heeft jouw voorkeur?

Abonnement of juist niet?

Sommige camera’s kun je niet volledig gebruiken zonder abonnement. Bedrijven zoals Nest (met Nest Aware) en Ring (Ring Protect) staan hier om bekend. Eufy (by Anker) doet het zonder abonnement. Je moet vaak een abonnement hebben om de beelden die de beveiligingscamera maakt op te kunnen slaan. Bij sommige bedrijven is dit in de cloud (hier betaal je dan het abonnement voor), bij andere bedrijven gebeurt dit op een sd-kaart of NAS.

Waterdichtheid

Sommige camera’s zijn wel geschikt voor buiten, maar zijn minder geschikt voor alle weertypen. Het komt zelfs voor dat een buitencamera helemaal niet in de regen kan hangen. Deze camera’s zijn bedoelt om onder een afdakje op te hangen.

Tegen inbrekers of andere doeleinden?

Sommige bewakingscamera’s hebben speciale functies ingebouwd om inbrekers buiten te houden. Zo kun je denekn aan een microfoonfunctie, waar je mensen kan horen en tegen ze kan praten. Ook hebben sommige modellen een ingebouwde sirene. Die kan je instellen via de app. Misschien wil je dat de sirene overdag niet aan gaat, maar in de nacht wel bij beweging. Bij sommige modellen is dit erg goed mogelijk.