Smartclub
Image default
Winkelen

112 Lingewaard: wat is het en hoe kun je daar gebruik van maken?

De Bergse Maas, Linge en Waal, een bekend stuk van Nederland waar je vaak kermissen, evenementen en jaarmarkten tegenkomt. Deze idyllische regio staat ook bekend als 112 Lingewaard, de plek waar je als inwoner van Lingewaard hulp in noodgevallen kunt krijgen.

112 Lingewaard is een platform dat de gemeente Lingewaard samen met de politie in het leven heeft geroepen om de veiligheid in de regio te verbeteren. Het doel is om de burgers in de regio 24 uur per dag en 7 dagen per week te voorzien van de beste hulp bij noodgevallen. Dit betekent dat mensen bij 112 Lingewaard kunnen aankloppen voor politiehulp, ambulancediensten of brandweer- en burgerservice.

Hoe kun je gebruik maken van 112 Lingewaard?

Het platform van 112 Lingewaard is toegankelijk voor iedereen. Je kunt informatie opzoeken over de diensten die worden aangeboden, bijvoorbeeld waar politiebureaus locaties zijn, wat het telefoonnummer van het alarmnummer is of bij welke organisaties je hulp kunt zoeken bij noodgevallen. In geval van een noodgeval kun je zoeken naar informatie over welke diensten je kunt aanvragen en wat de meldingsprocedure is.

Het platform biedt ook een telefoonnummer waarop je 24 uur per dag hulp kunt aanvragen bij noodgevallen. Zij geven je direct de juiste adviezen of doorverwijzingen naar andere instanties. Het platform biedt ook een online chat, waar je met een professional in contact kunt komen voor advies en ondersteuning bij noodgevallen.

Wat voor diensten biedt 112 Lingewaard?

112 Lingewaard biedt een verscheidenheid aan diensten aan. Zo kun je bijvoorbeeld hulp bij noodgevallen aanvragen, zoals HEEM (Hulp bij extreme Eerste Hulp), brandweerhulp of politiehulp. Er worden ook zaken aangepakt zoals diefstal, huiselijk geweld, agressie en drugsmisbruik. Daarnaast hebben ze ook diensten zoals leefstijlhulp, zoals begeleiding rond alcohol- en drugsmisbruik, en begeleiding bij psychische problemen.

Ook bieden ze begeleiding aan jeugdigen, mantelzorgers en ouderen. Ze helpen bij het zoeken naar de juiste hulpinstanties en bieden ook financiering, ondersteuning en advies. Al deze diensten zijn 24 uur per dag beschikbaar, zodat je in noodgevallen altijd iemand die je kan helpen kunt bereiken.

Conclusie

112 Lingewaard is een platform dat is opgericht door de gemeente Lingewaard samen met de politie. Het doel is om de inwoners van de regio 24 uur per dag en 7 dagen per week te voorzien van de beste hulp bij noodgevallen. Het platform biedt een verscheidenheid aan diensten, waaronder hulp bij noodgevallen, financiering, begeleiding en advies. Al deze diensten zijn 24 uur per dag beschikbaar, zodat je in noodgevallen altijd iemand die je kan helpen kunt bereiken. Ben je benieuwd naar wat 112 Lingewaard voor jou als inwoner van de regio Lingewaard nog meer te bieden heeft? Kijk dan eens op 112 Lingewaard voor meer informatie.

.