Smartclub
Image default
Architectuur

Wat is een moodboard en wat kun je ermee?

Wat is een moodboard? Eigenlijk is het heel simpel: een moodboard is een bord vol met afbeeldingen, teksten en andere illustraties die je inspireren. Je kunt hiermee zowel je huis als je garderobe ontwerpen. Moodboards worden steeds populairder, omdat ze ervoor zorgen dat je duidelijker voor jezelf kunt formuleren wat je precies wilt bereiken. In dit artikel leggen we uit wat moodboards nu precies zijn en hoe je ze kunt gebruiken.

Wat is een moodboard?

Moodboards zijn heel geschikt om te gebruiken bij het inrichten van je huis. Je moodboard kan bijvoorbeeld helpen bij het vaststellen van een sfeer of stijl voor je woning. Wil je een rustige en serene sfeer creëren? Of juist een stoere en industriële look? Door een moodboard maken, kun je verschillende stijlen vergelijken en bepalen welke het beste bij je past.

Je moodboard kan ook helpen bij het kiezen van de juiste kleuren en materialen. moodboards zijn namelijk een perfecte manier om verschillende opties te vergelijken en uit te proberen. Zo weet je precies wat wel en niet werkt in je huis.

Moodboards zijn niet alleen handig bij het inrichten van je huis, maar ook bij het kiezen van de perfecte outfit! Als je moodboard eenmaal klaar is, weet je precies welke items je garderobe moeten aanvullen. moodboards zijn een uitstekende manier om je fashion inspiratie op te doen en te verzamelen.

Hoe maak je een moodboard?

Moodboards maken is heel simpel: je plakt gewoon alle afbeeldingen, teksten en andere illustraties die je inspireren op een bord of in een boek. Je moodboard hoeft niet perfect te zijn: het gaat erom dat je plezier hebt tijdens het maken ervan.

Moodboards maken is een creatieve activiteit waar je helemaal los kunt gaan. Laat je inspireren door fashion tijdschriften, huisstijlgidsen, Pinterest en Instagram. Kies de afbeeldingen die jou aanspreken en plak ze op je moodboard. Je moodboard is klaar wanneer je er tevreden mee bent!