Smartclub
Image default
Aanbiedingen

Slimme trucs om je gezondheid te verbeteren

Iedereen wil zich fit en gezond voelen. Alleen dat is vaak lastiger dan gedacht, want hoe creëer je een gezonde levensstijl voor jezelf? Overal waar je kijkt zijn verleidingen te vinden: denk aan junkfood, roken en alcohol drinken die moeilijk te weerstaan zijn. Gelukkig hebben wij voor jou een aantal handige trucs op een rijtje gezet hoe je jouw goede en gezonde voornemens voor het nieuwe jaar al eerder op gang kan zetten. Welke dat zijn lees je in deze blog. 

Laat vaker de auto staan 

Een goede gezondheid staat altijd gepaard met voldoende sport en beweging. Echter, meer lichamelijke beweging doen is makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker naast je drukke werkleven, gezin die je moet onderhouden of stressvolle studie is het soms moeilijk tijd vinden om aan voldoende beweging te komen. Een gemakkelijke manier om aan meer lichamelijke beweging te komen is door de auto vaker te later staan. Op deze manier moet je wel vaker de fiets pakken of te wandel naar je bestemming gaan. Uit onderzoek is gebleken dat wanneer je minstens tienduizend stappen per dag zet, je gezondheid aanzienlijk wordt verbeterd 

Investeer in een goede kussen 

Slaap is ontzettend belangrijk. Het is een de belangrijkste activiteiten van je lichaam om te herstellen. Wanneer je voldoende slaapt zal je gezondheid ook aanzienlijk verbeteren. Wij adviseren je om deze reden te investeren in goede kussens om je slaap te stimuleren. Zeker wanneer je last hebt van vermoeidheid omdat je niet goed slaapt, zou dit wel eens als oplossing kunnen dienen. Bovendien voorkomt een goede, kwalitatieve kussen ook nek en rugklachten.  

Heb je last van chronische vermoeidheid? Dan ligt het probleem wat dieper en is het kopen van een goede kussen niet voldoende. Het daarom verstandig om een arts te benaderen om chronische me/cvs aan te pakken 

Kies gezonde snacks 

Iedereen houdt van snacken, helaas doen we dat net even wat te vaak. Gelukkig kun je p een gezonde manie snacken. Zo kun je bijvoorbeeld een fruit eten in plaats van snoep in fruitsmaken. Ook kun je een zak chips laten liggen in de supermarkt, want in plaats hiervan kun je geroosterde kikkererwten eten. Dit is ook veel beter voor mensen die vaak last hebben van buikklachten. Vettige snacks zijn vaak boosdoener van buikkrampen en diarree.  

Doe een urine of bloedtest 

Je gezondheid verbeteren kun je ook doen aan de hand van een bloedtest. Op basis hiervan kunnen artsen kijken of de organen in je lichaam nog goed functioneren. Hoe beter je organen functioneren des te gezonder ben je. Zo kom je er misschien wel achter dat de buikklachten die je ervaart overeenkomen metchronische darmontsteking symptomenen kan je hiervoor op tijdbehandeld worden.