Smartclub
Image default
Dienstverlening

Is elektronische huisbeveiliging echt betrouwbaar?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun woning elektronisch te beveiligen. Dit kan met behulp van een smartphone of tablet. Zo is het mogelijk om verlichting op afstand in en uit te schakelen, maar ook om sloten op afstand te bedienen. Veel mensen denken dat dit de doodsteek is voor ‘gewone’ sloten. Maar is elektronische huisbeveiliging wel zo betrouwbaar? In dit artikel leest u hier meer over!

De voordelen van elektronische huisbeveiliging

Wanneer u kiest voor elektronische huisbeveiliging, heeft u in ieder geval het voordeel dat u op afstand toegang tot uw huis heeft. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer u vergeten bent om de deur op slot te doen. Met elektronische huisbeveiliging kunt u deze altijd nog op afstand afsluiten. Ook kunt u ervoor kiezen om elektronische sloten te installeren die alleen met een code toegankelijk zijn. Dit betekent dat er geen sleutels meer nodig zijn, waardoor u minder snel iets kwijtraakt.

Een ander voordeel van elektronische huisbeveiliging is dat u deze kunt uitbreiden met allerlei handige functies. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een elektronisch slot te koppelen aan een camera. Dit betekent dat de camera automatisch aangaat wanneer er iemand voor het slot staat. Op die manier weet u altijd wie er toegang tot uw huis heeft. Wilt u een elektronisch slot laten installeren? Slotenmaker Delft kan je helpen!

Nadelen van elektronische huisbeveiliging

Toch zijn er ook nadelen verbonden aan elektronische huisbeveiliging. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat elektronische sloten niet goed werken in geval van een elektriciteitsstoring. Dit betekent dat er altijd een reserve sleutel aanwezig moet zijn, voor het geval dat het elektronische slot het even niet doet.

Ook kunnen elektronische sloten gehackt worden. Hoewel dit heel moeilijk is, is het wel mogelijk. Wanneer een elektronisch slot gehackt wordt, heeft de hacker toegang tot uw huis. Dit is natuurlijk niet de bedoeling.

Kortom, elektronische huisbeveiliging heeft zowel voordelen als nadelen. Wanneer u kiest voor elektronische huisbeveiliging, is het belangrijk om hier rekening mee te houden.