Smartclub
Image default
Aanbiedingen

Insecten verwerkt in hondenvoeding

Honden zijn dieren met enorm veel energie, daarom hebben de beestjes veel beweging nodig. En als je veel beweegt is het belangrijk dat je ook goed eet. Voldoende eiwitten en proteïne zijn hierbij erg belangrijk. Elke hond heeft zo zijn eigen behoeften en daarom leggen wij je in deze blog meer uit over de voeding voor jouw trouwe viervoeter. 

Eiwitrijke voeding voor honden

De meeste eiwitten vind je natuurlijk in dierlijke producten zoals bijvoorbeeld vlees. Maar we begrijpen ook dat je liever geen kip of rundvlees aan het dagelijkse dieet van je hond toevoegt. Het liefst wil je natuurlijk met een kleine verandering een groot verschil maken en dat is wat we gaan doen. Er is namelijk nog een ander product dat enorm veel eiwitten bevat, namelijk: insecten! 

De voordelen van insecten eiwitten

Een groot voordeel aan de eiwitten afkomstig van insecten is dat je bijdraagt aan een betere wereld. Want in tegenstelling tot dierlijke producten zijn die van insecten niet schadelijk voor het milieu. Online is er een ruim aanbod te vinden aan hondenvoeding met insecten. Dat is fijn want zo kun je de voeding helemaal afstemmen op de behoeften van jouw hond. Andere voordelen van dierlijke insecten eiwitten zijn:

  • Minder waterverbruik bij de productie

  • De insecten hebben minder ruimte nodig dan pluimvee

  • Insecten stoten geen CO2 gassen uit

  • Er is geen extra voeding nodig voor de larven van insecten

Zooexperte

Jouw trouwe viervoeter zal genieten van een gezonde darmflora doordat de insecten zeer goed verteerbaar zijn. Een goede aanbieder voor insectenrijke voeding voor honden is Zooexperte. Het voer van Zooexperte voorkomt namelijk overgevoeligheid van de darmen en voorkomt dus nare eventuele klachten.  Met dank aan de (irritante) zwarte soldaat vlieg kan jouw harige vriend nu dus gezond opgroeien. Want zelf als jouw hond lijdt aan een ontsteking, zal het insect daar een positieve rol bij spelen. 

 

https://nl.zooexperte.com/