Smartclub
Image default
Aanbiedingen

Duo rolgordijnen: lichtdoorlatend of verduisterend?

Een populair gordijn die je steeds vaker tegenkomt in de Nederlandse huishoudens, is het duo rolgordijn. Dit is een ideaal type gordijn doordat je zelf eenvoudig de lichtinval en doorkijk kunt bepalen. Zo zorg jij er in een handomdraai voor dat de gewenste lichtinval en inkijk gerealiseerd wordt door met het bedieningspaneel de twee stroken van elkaar te laten bewegen. Duo rolgordijnen zijn in standaard maten te bestellen. Heb jij een raam met bijzondere afmetingen? Dan zijn er ook veel partijen die duo rolgordijnen op maat maken. Je weet dus zeker dat een duo rolgordijn in jouw raam zal passen. Duo rolgordijnen zijn in twee groepen te verdelen, namelijk de lichtdoorlatende duo rolgordijnen en de verduisterende duo rolgordijnen. Lees verder om erachter te komen wat het verschil tussen de twee is en wanneer je welk type het beste kunt gebruiken.

Lichtdoorlatende duo rolgordijnen

We kijken eerst naar het lichtdoorlatende duo rolgordijn. Dit is de variant die waarschijnlijk het vaakst voorkomt. Dit duo rolgordijn beschikt over transparante stroken in het gordijn die worden afgewisseld met lichtdoorlatende stroken. Wil jij op klaar lichte dag voor privacy zorgen, maar wél het daglicht de kamer in laten komen? Dan is een lichtdoorlatend duo rolgordijn perfect. Met dit gordijn kun je de doorkijk weghalen, maar door de lichtdoorlatende stroken komt nog wel daglicht waardoor de ruimte nog verlicht is. Met een lichtdoorlatend duo rolgordijn profiteer je van optimale privacy zonder de ruimte compleet te verduisteren.

Verduisterende duo rolgordijnen

Het tegenovergestelde van lichtdoorlatende duo rolgordijnen, zijn verduisterende duo rolgordijnen. Dit type duo rolgordijn is ideaal voor bijvoorbeeld de slaapkamer. Net als een lichtdoorlatend duo rolgordijn creëer je eenvoudig privacy in de ruimte, maar dit type rol gordijn beschikt niet over de lichtdoorlatende stroken. Verduisterende duo rolgordijnen wisselen transparante stroken af met verduisterende stroken. Wanneer je de verduisterende stroken onder elkaar schuift, zorg je er dus voor dat de ruimte compleet donker wordt. Ideaal voor wanneer overdag moet slapen door onregelmatige werktijden of wanneer je wat eerder naar bed gaat en last hebt van het licht van buiten. 

Perfect fit

Om er zeker van te zijn dat de duo rolgordijnen perfect op jouw raam passen, kun je ervoor kiezen om de duo rolgordijnen op maat te maken. Kies welk soort duo rolgordijn het beste bij jouw ruimte past en bekijk de mogelijkheden online. Zo maak jij een weloverwogen keuze en zul je nog lang plezier hebben van jouw duo rolgordijn.

Alles wat je moet weten over duo rolgordijnen

Een bekend soort gordijn, is het duo rolgordijn. Dit is een gordijn dat bestaat uit meerdere stroken stof op twee lagen die je van elkaar kunt bewegen. Hierdoor wordt dit type gordijn geliefd door velen: je kunt in een handomdraai zelf de mate van lichtinval en privacy bepalen dankzij dit type gordijn. Hierdoor kunnen duo rolgordijn in veel verschillende ruimtes worden toegepast. De standaard maten duo rolgordijnen zijn bij de meeste partijen wel verkrijgbaar. Heb jij een raam dat bijzondere afmetingen heeft? Dan kun je er ook voor kiezen om duo rolgordijnen op maat te laten maken. Wil je meer weten over duo rolgordijnen? Wij vertellen je er meer over.

Verschillende soorten duo rolgordijnen

Wanneer je op zoek gaat naar duo rolgordijnen, zul je er al snel achter komen dat er twee soorten duo rolgordijnen zijn, namelijk lichtdoorlatende duo rolgordijnen en verduisterende duo rolgordijnen. De duo rolgordijnen die het vaakst voorkomen, zijn de lichtdoorlatende variant duo rolgordijnen. Bij deze variant worden de transparante stroken van het gordijn afgewisseld met lichtdoorlatende stroken. Dit zorgt ervoor dat je op klaarlichte dag kunt genieten van het daglicht, maar wel je privacy kunt behouden. Met een lichtdoorlatend duo rolgordijn neem je de inkijk van buitenaf namelijk weg, maar de lichtdoorlatende stroken laten het daglicht nog wel naar binnen. Je hoeft op klaar lichte dag dus geen lampen aan te doen. De andere variant is het verduisterende duo rolgordijn. Dit type voorkomt niet alleen inkijk van buiten, maar ook voorkomt het dat daglicht de ruimte niet binnenkomt. Doordat de transparante stroken van het duo rolgordijn worden afgewisseld met verduisterende stroken is dit type duo rolgordijn perfect voor ruimten zoals de slaapkamer die je compleet wil kunnen verduisteren. In een donkere ruimte slaap je namelijk een stuk beter. Dankzij een verduisterend gordijn heb je daarnaast ook de mogelijkheid om het overdag helemaal donker te maken in jouw ruimte. Ideaal voor middagdutjes of het overdag bijslapen van de late avond van daarvoor. 

Duo rolgordijnen op maat bestellen

Voor ramen met bijzondere afmetingen heb je de mogelijkheid om duo rolgordijnen op maat te laten maken. Je weet dus zeker dat duo rolgordijnen altijd op jouw raam zullen passen en hier hoef jij je dus geen zorgen over te maken. Het enige wat jij hoeft te doen, is goed nadenken over het type duo rolgordijn dat jij wens in jouw ruimte. Wanneer je dit doet, weet je zeker dat je een gordijn koopt waar je nog lang blij mee bent.

 

https://www.raamdecoratie.com/