Smartclub
Image default
Aanbiedingen

Een kunstgebit: waar moet aan gedacht worden?

Het hebben van een kunstgebit is een oplossing wanneer uw tanden niet meer in goede staat zijn of wanneer u geen eigen tanden meer heeft. Een kunstgebit biedt de mogelijkheid om weer normaal te kunnen eten. Maar wanneer u een kunstgebit krijgt, waar moet u dan aan denken?

Verzekering

Een kunstgebit en alles wat hierbij komt kijken is een dure aangelegenheid. De reparaties, het trekken van tanden en het laten maken van een kunstgebit en prothese kost namelijk flink wat. Omdat er vrij hoge kosten mee gemoeid zijn, is het belangrijk om voorafgaand aan het krijgen van het kunstgebit te weten wat wel en niet vergoed wordt. Op die manier kunt u zichzelf instellen op bepaalde kosten en kunt zich hierop voorbereiden. Over het algemeen wordt 75 procent van de kosten vergoed vanuit de basisverzekering. De kosten van het trekken van tanden wordt echter niet vergoed. Ook reparaties aan gedeeltelijke protheses wordt daarnaast ook niet vergoed vanuit de basisverzekering. Het is daarom raadzaam om van tevoren een duidelijk overzicht te hebben van wat wel en niet vergoed wordt. 

Schoonmaken en schoonhouden

Misschien niet het leukste klusje, maar het goed schoonmaken en schoonhouden van een gebit is essentieel om het gebit in goede staat te houden. Er zijn verschillende producten die u makkelijk in kan zetten om het gebit te reinigen. Zo kunt u natuurazijn verdund met water inzetten om het gebit goed te reinigen en o.a. bruine aanslag te doen vervagen. Daarnaast kan u groene zeep of afwasmiddel en een protheseborstel gebruiken om uw kunstgebit schoon te maken. Het is niet raadzaam om tandpasta te gebruiken omdat dit negatieve effecten heeft op de conditie van uw gebit. 

Reparatie 

Wanneer iets intensief gebruikt wordt, is de kans dat iets kapot gaat natuurlijk een stuk groter. Maar wat moet er gedaan worden wanneer uw kunstgebit kapot gaat? Vooraf is het belangrijk om te weten wie u kunt bereiken om uw kunstgebit te laten repareren. Maar gelukkig zijn er ook veel plekken waar hele snelle service en service aan huis wordt geleverd. Ook weekend service wordt vaak aangeboden. Voor een kunstgebit reparatie kunt u gemakkelijk contact opnemen met een tandprotheticus. Snelle en goede service wordt o.a. door Bodent Kunstgebit in Leeuwarden geleverd. 

‘s Nachts het kunstgebit uitlaten

Om uw mond en kaken tot rust te laten komen, is het belangrijk om het kunstgebit uit te doen wanneer u gaat slapen. Op deze manier kan ook uw tandvlees tot rust komen. Dit stimuleert de bloed en zuurstoftoevoer. Daarnaast is het zonder kunstgebit niet mogelijk om ‘s nachts onbewust te tandenknarsen of te klemmen. Wanneer u het kunstgebit droog en in een speciaal daarvoor bestemd bakje bewaart, blijft uw gebit in betere staat.  

 

https://bodentkunstgebit.nl/