Menu

Waarom moet ik een inboedelverzekering afsluiten?

februari 8, 2017 - Recreation / Autos

Als thuiswonend student heb je weinig zorgen. Je ouders zorgen wel dat jij niks tekort komt: ze betalen de boodschappen, de energiekosten, de internetkosten, en als je heel erg geluk hebt, betalen ze je verzekering, je telefoonabonnement, ruimen ze nog je kamer op, koken ze elke avond en krijg je ook nog eens zakgeld! Maar wist je ook dat je ouders waarschijnlijk een inboedelverzekering betalen? En moet je een inboedelverzekering nemen als je, na lang wikken en wegen, besluit op kamers te gaan?

Wat is een inboedelverzekering eigenlijk?

Een inboedelverzekering is een verzekering waarmee je spullen in huis verzekert. Hierbij kan je denken aan spullen die je mee kan nemen als je gaat verhuizen. Bijvoorbeeld de bank, de eettafel, je heerlijke tweepersoonsbed of je wasmachine. Bij deze spullen gaat het erom dat je het kan oppakken en meenemen. Als dit niet kan, valt het niet meer onder de inboedelverzekering.

Waar is mijn inboedel tegen verzekerd?

Waar jouw inboedel tegen verzekerd is, ligt aan de verzekeringsmaatschappij waar jij jouw inboedelverzekering afsluit. Vrijwel alle inboedelverzekeringen beschermen jouw spullen tegen schade of diefstal. Maar lees de voorwaarden goed! Als dit buitenshuis gebeurt, worden jouw spullen niet meer verzekerd.

De meeste inboedelverzekeringen hebben een basispakket. Dit is vaak een pakket met de meest voorkomende gebeurtenissen. Denk hierbij aan brand of inbraak. Verder hebben deze verzekeringen een aanvullende verzekering. Dit houdt in dat het basispakket aangevuld wordt met extra gebeurtenissen, die minder vaak voorkomen, maar minstens net zo veel schade aan kunnen richten. Hierbij kan je denken aan het omstoten van drinken over je laptop. Maar let wel goed op, dit kan namelijk per verzekeringsmaatschappij verschillen!

In welke situatie moet ik een inboedelverzekering afsluiten?

Bedenk je dat een inboedelverzekering niet verplicht is! Misschien vind je dit onnodig of heb je het gevoel dat jou zoiets nooit zal overkomen. Maar ga je liever ‘safe’, dan is een inboedelverzekering zeker een goed idee. Zo kan je je studentenkamer vast en zeker met een veiliger gevoel verlaten!

Er zijn erg veel verzekeringsmaatschappijen, met veel soorten verzekeringen. Deze verzekeringen bestaan weer uit zogenaamde pakketten. Bekijk bijvoorbeeld op deze website wat het best bij jou en jouw woonsituatie past, zodat jij het beste bent verzekerd! Als je dit te lang vindt duren, kan je natuurlijk ook in je omgeving vragen hoe zij dit aanpakken. Misschien wisten ze niet eens dat het bestond!

Kortom, jij moet een inboedelverzekering afsluiten als jij je net zo veilig en zorgeloos wilt voelen zoals jij je bij je ouders voelt.