Smartclub
Image default
Beauty en verzorging

Soorten huidbehandelingen die u in een huidkliniek kunt doen

Het kan erg frustrerend zijn om met acne, zonnevlekken, littekens, rimpels en verkleuring van je gezicht om te gaan. Gelukkig zijn niet-chirurgische huidbehandelingen bij Mourits huidtherapie de laatste tijd populairder geworden om de huid gladder te maken, de teint te egaliseren, fijne lijntjes en littekens te verminderen en nieuwe puistjes te voorkomen. Er zijn veel verschillende opties om uit te kiezen, afhankelijk van wat u wilt verbeteren, hoe lang u de therapie wilt laten duren en hoeveel hersteltijd u zich kunt veroorloven. Enkele van de meest populaire cosmetische huidbehandelingen worden hieronder opgesomd:

Microdermabrasie

Een mildere variant van dermabrasie is microdermabrasie. Het proces wordt uitgevoerd door een gecertificeerde huidverzorging expert. Het duurt ongeveer 30 minuten om te voltooien en omvat het masseren van kleine kristallen in de huid met een apparaat. Voor langdurige voordelen moeten microdermabrasies 5 tot 16 keer worden gedaan. Het kan zonnevlekken, acnelittekens en huidskleur verminderen. Bovendien kunnen roodheid en zwelling volgen op microdermabrasie procedures. Eén procedure kan resultaten opleveren die ongeveer 30 dagen aanhouden. Voor voordelen die langer aanhouden, adviseren experts meerdere behandelingen te ondergaan.

Laser vernieuwing

Laser resurfacing richt zich op een enkel deel van de huid met herhaalde lichtpulsen. Er zijn twee manieren waarop de laser werkt. Het verwijdert eerst de buitenste laag van de beschadigde huid, waardoor nieuwe huidcellen op hun plaats kunnen groeien. Ten tweede bevordert de warmte van de laser de groei van collageen, een eiwit dat de huid strak en glad houdt. De operatie, uitgevoerd door een plastisch chirurg of dermatoloog, kan tot twee uur duren en vermindert rimpels, fijne lijntjes, acne littekens, wratten en moedervlekken. Na een laser resurfacing-procedure wordt uw huid enkele maanden rood en gevoeliger voor de zon. Breng echter elke dag SPF aan om verdere schade door de zon te voorkomen. Resultaten kunnen blijven bestaan.

Huidvullers

Huidvullers worden meestal gebruikt om fijne lijntjes en rimpels te verminderen. De huid wordt dunner en vatbaarder voor verslapping en rimpels naarmate we ouder worden. Om het volumeverlies te compenseren, kunnen dermale vullers in de huid worden geïnjecteerd. Fillers kunnen door getrainde specialisten met een naald in de wangen, lippen en het gebied rond de ogen worden geïnjecteerd. Fillers zorgen ervoor dat de ouder wordende huid er beter uitziet en er jonger en stralender uitziet. Huidvullers kunnen roodheid, blauwe plekken, overmatige zwelling en pijn veroorzaken wanneer ze worden geïnjecteerd. De resultaten zijn niet langdurig en duren meestal tussen de zes en achttien maanden.