Menu

Moet ik een reisverzekering afsluiten?

maart 8, 2017 - Recreation / Autos

Je ziet het al helemaal voor je: een mooie en zonnige vakantie, leuke steden bezoeken, een beetje cultuur snuiven en natuurlijk heerlijk eten in onbekende restaurantjes. Maar wat nou als alles in duigen valt? Als je vakantie als sneeuw voor de zon verdwijnt? Je begint je dan vast af te vragen of je een reisverzekering af moet sluiten.

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering is een verzekering die je dekt tegen verschillende onverwachte gebeurtenissen. Je bent nooit verplicht om een reisverzekering af te sluiten. Maar het kan erg handig zijn, want je weet natuurlijk nooit wat er gaat gebeuren.

Reisverzekeringen zijn er binnen Nederland, binnen Europa en over de hele wereld. Het is natuurlijk het verstandigst om een verzekering af te sluiten met een Europadekking als je alleen binnen Europa reist. Ga je bijvoorbeeld naar Amerika, dan sluit je een Werelddekking af.

Verschillende dekkingen

Voor de verschillende soorten vakanties die er zijn, zijn er ook verschillende dekkingen. Vrijwel alle reisverzekeringen hebben een basisdekking. Deze kan aangevuld worden met aanvullende dekkingen, bijvoorbeeld als je op wintersport gaat. Je zal dus goed uit moeten zoeken wat jouw reisverzekering dekt en wat het beste bij jouw type vakantie past. Maar je moet natuurlijk ook bedenken wat het best bij jou als persoon past.

Onverwachtse kosten

Misschien heb je het al eens meegemaakt: je was op vakantie, zonder reisverzekering, en er gebeurde iets onverwachts. Je liep tegen onverwachtse kosten aan en moest het hele bedrag uit je eigen portemonnee betalen. Er was dan niet één verzekering die er aan mee wilde betalen. Hier helpt de reisverzekering dan voor.
Geloof je het allemaal wel, en ben jij niet zo’n ongeluksvogel? Dan hoef je misschien niet tussen de tientallen soorten reisverzekeringen te zoeken naar een reisverzekering. Bovendien worden sommige kosten al door andere verzekeringen betaald. Zoek dit goed uit, anders betaal je misschien dubbel.

Dus moet je een reisverzekering afsluiten? Nee. Moet je een reisverzekering afsluiten als je niet tegen onverwachtse kosten aan wilt lopen? Ja, dat is dan zeker slim. Weet je wat nog slimmer is? Reisverzekeringen vergelijken zodat jij weet welke verzekering het beste en/of goedkoopste is!