Smartclub
Image default
Dienstverlening

Hoe kom je van littekens in je gezicht af?

Er kunnen verschillende dingen gebeuren in het leven waardoor je last kunt krijgen van littekens in je gezicht. Dit kan bijvoorbeeld komen door een ongeluk dat een teken heeft achtergelaten in je gezicht of een moedervlek die met een medische behandeling is weggehaald. Een litteken in je gezicht kan in sommige gevallen als storend en vervelend worden ervaren. Gelukkig bestaan er meerdere mogelijkheden om iets te doen aan deze littekens. Bij Mourits huidtherapie wordt er gebruik gemaakt van verschillende behandelingen die littekens kunnen verminderen of zelfs volledig kunnen laten verdwijnen. Of een litteken volledig verdwijnt is afhankelijk van een aantal factoren. Het ligt vooral aan het huidtype en de omvang van het litteken. In deze blog lees je meer over de behandelingen die kunnen worden ingezet tegen littekens in het gezicht.

Carboxytherapie

De naam carboxytherapie zegt al iets over het soort behandeling. Bij deze behandelmethode wordt namelijk gebruik gemaakt van CO2. Door middel van een innovatieve techniek wordt er CO2 onder de huid geïnjecteerd. Dit zorgt vervolgens voor een versnelling van het vernieuwen van de huid. De behandeling kan binnen een half uur worden uitgevoerd en dient om de twee weken herhaald te worden voor een optimaal resultaat. Na de behandeling kun je last krijgen van wat roodheden in het gezicht en in sommige gevallen ontstaan er kleine bloeduitstortingen door de injectienaald. Over het algemeen wordt de behandeling als lichtelijk gevoelig ervaren maar als vrijwel pijnloos omschreven.

Tixel en microneedling

Bij een tixel behandeling worden er door gebruik te maken van warmte meerdere gaatjes in de huidlaag gemaakt. Deze behandeling zorgt ervoor dat de huid zich sneller zal herstellen en dat littekens zullen verdwijnen. Het kan ook worden ingezet tegen pigmentvlekken en rimpelvorming. In vergelijking met carboxytherapie heb je bij een tixel behandeling minder snel last van bijwerkingen en gevoeligheden. Een andere manier om littekens in het gezicht te behandelen is microneedling. Deze behandeling kan voor meerdere huidproblemen worden ingezet en geeft goede resultaten. Bij microneedling worden er net als bij de tixel behandeling kleine gaatjes in de huid geprikt. Het verschil tussen een tixel behandeling en microneedling is dat er bij de tixel behandeling gebruik wordt gemaakt van warmte.