Smartclub
Image default
Beauty en verzorging

Hoe kom je van acne af?

Hoogstwaarschijnlijk herken je het wel van je puberteit, acne. Maar hoe vervelend is het als dit in veelvoud voorkomt of nog steeds voorkomt als je volwassen bent? Hier wil je natuurlijk erg graag vanaf. Maar hoe zorg je dat die ellendige pukkels voor eeuwig verdwijnen? In dit artikel bespreken we een aantal methodes.

Professioneel behandelen

Als je last hebt van een ernstige vorm van acne, is het slim om dit te laten behandelen door een deskundige huidspecialist. Je wilt natuurlijk niet dat je huis- tuin- en keukenmiddelen alles veel erger maken dan dat het al was. Op onder andere Mouritshuidstherapie.nl zijn huidtherapeuten te vinden die gespecialiseerd zijn in dit soort gevallen. Zij raden je bijvoorbeeld handige middeltjes aan of nemen je mee in goed werkend behandelingstraject. 

Goed met rust laten

Het is van groot belang dat je je huid goed met rust laat. Je moet je puisten dus niet gaan uitknijpen! Dit zorgt er namelijk voor dat er littekens ontstaan op je gezicht, wat natuurlijk niet erg mooi staat. Daarnaast kan het pus uit de puist zorgen voor de verspreiding van puisten. Blijf er dus vanaf! 

Het voorkomen

Het liefste wil je natuurlijk helemaal geen behandeltraject in gaan en de hele tijd met die puistjes op je gezicht rondlopen, daarom is het belangrijk om te voorkomen dat je ze in de eerste plaats krijgt. Puistjes komen vaak voor op de vette huid. Zorg er dus voor dat je je huid goed insmeert met een zalf die dit voorkomt. Daarnaast kan het slapen met make-up of het vaak dragen van make-up ook zorgen voor vuilophoping, waardoor puistjes ontstaan. Zorg dus dat je make-up altijd goed verwijderd voordat je gaat slapen. 

Zo pak je dat dus aan!

Heb je dus veel puistjes en wil je hier vanaf? Ga dan naar een specialist als het uit de hand loopt. Als het nog niet zover is, moet je het goed met rust laten. Je wilt natuurlijk het liefst voorkomen dat je acne krijgt door te zorgen voor een minder vette huid en het verwijderen van make-up. Met bovenstaande tips zou je al een heel eind moeten komen!