Menu

De beste opstalverzekeringen vinden

augustus 26, 2016 - Recreation / Autos

Een opstalverzekering wordt ook wel eens een woonhuisverzekering genoemd. Een opstalverzekering verzekert je tegen uiteenlopende schades. Hierbij kun je denken aan brandschade, inbraakschade of waterschade. Naast deze varianten van schade, zijn er nog veel meer waar tegen je verzekerd bent met een opstalverzekering. Met een opstalverzekering, verzeker je niet alleen je huis, maar ook de onroerende goederen die bij het huis horen. Voorbeelden hiervan zijn de schutting en sanitaire voorzieningen. Hypotheekverstrekkers verplichten tegenwoordig zelfs een opstalverzekering.

Bij het afsluiten van een opstalverzekering, heb je de keuze uit verschillen vormen bij verschillende verzekeraars. Tegenwoordig is het ook mogelijk om uw glas (ruit) mee te laten verzekeren als ‘opstal’. Sommige opstalverzekeringen hebben dit ook al standaard opgenomen in hun verzekering, hiervoor moet je contact opnemen met de verzekeraar, deze kan u hier meer informatie over geven.

Bij een opstalverzekering wordt de herbouwwaarde van uw woning verzekerd. De herbouwwaarde moet ongeveer gelijk liggen met de prijs die het kost om uw huis weer opnieuw te bouwen.

De premies die verzekeringen vragen kunnen per verzekering verschillen. Bij het afsluiten van uw opstalverzekering, is het dus van groot belang om hier naar te kijken voor u de verzekering afsluit. Tegenwoordig zie je op tv steeds meer reclames voorbij komen van verzekeraars die u bepaalde extra’s bieden bij het afsluiten van een verzekering. Dit zou wel eens een goede optie zijn, voor als u nog meerdere verzekering zou af willen sluiten bij diezelfde verzekeraar.

Tegenwoordig zijn er diverse tips gemaakt voor de consument. Hieronder zullen wij een paar tips voor u beschrijven.

– Vraag meerde offertes aan van verschillende verzekeraars, zodat u gemakkelijk kunt gaan vergelijken.

– Beslis van te voren wat je precies wilt laten verzekeren en ga daarna pas opzoek naar de juiste verzekeraar.

– Zoals al eerder aangegeven, kan het voor u zeer voordelig zijn als u gebruik maakt van acties. Tegenwoordig hebben bijna alle verzekeraars er wel een voor u.

– Vergelijk via internet. Er zijn steeds meer aanbieders op internet, die u de mogelijkheid geven diverse verzekeraars te vergelijken met een andere, dit scheelt u een hoop werk.