Smartclub
Image default
Beauty en verzorging

4 voordelen van een chemische peeling

De huid van uw gezicht er op zijn best uit laten zien, kost tijd en moeite, en uw toewijding neemt vaak toe naarmate u ouder wordt. Het is normaal dat je huid veel van zijn jeugdige eigenschappen verliest. Chemische peelings bieden echter oplossingen voor veel huidverzorging behoeften. Kijk voor meer informatie op mouritshuidtherapie.nl. Laten we eens kijken naar enkele voordelen van het gebruik van een chemische peeling voor uw huidverzorging.

Helpt bij het omkeren van veroudering

Rimpels en fijne lijntjes zijn het gevolg van verschillende omstandigheden. De middelste laag van het collageen en de elastine van je huid gaan verloren naarmate je ouder wordt door je lichaam. Als gevolg hiervan wordt het huidoppervlak slapper en wordt het minder gevoed. Chemische peelings die de middelste laag van de huid bereiken, stimuleren de vorming van nieuw collageen, waardoor de huidcondities worden hersteld die meer lijken op die van uw jeugd. Dit vermindert de zichtbaarheid van lijntjes en rimpels en geeft uw huid een strakkere, gezondere teint.

Correctie van het pigment

Elk cluster van huidpigment dat een gladde huidskleur verstoort, wordt medisch gezien als hyperpigmentatie. Er zijn meer problemen dan sproeten en ouderdomsvlekken. Rosacea zorgt er bijvoorbeeld voor dat uw huid vlekkerig rood lijkt, vaak met kleine spataderen op uw wangen. Het verjongende vermogen van chemische peelings begint deze problemen te behandelen, de ernst ervan te verminderen en een meer egale teint te herstellen die er jong en stralend uitziet.

Je zult een littekenreductie krijgen

Littekens ontstaan ​​wanneer er te veel collageen wordt aangemaakt na een verwonding, zoals een snijwond of acne. Litteken grootte en uiterlijk worden verminderd wanneer een chemische peeling de synthese van nieuw collageen stimuleert. Collageen creëert vaak een uniforme matrix over je huid. Deze matrix kan worden verstoord tijdens het genezingsproces van een verwonding, wat leidt tot een bult of put die een teveel of tekort aan collageen vertoont. Met een chemische peeling wordt een gladdere, gelijkmatigere matrix gevormd door nieuw weefsel terwijl oud collageen wordt weggespoeld.

Je acne wordt behandeld

Chemische peelings kunnen de acne-veroorzakende ziektekiemen elimineren en tegelijkertijd de overmatige productie van huidolie verminderen. Whiteheads en mee-eters worden ook aangetast door peelings, die je huid exfoliëren en veel van de dode huidcellen verwijderen. Door uw acne onmiddellijk te behandelen, kunt u de noodzaak van acne litteken therapie uitstellen.